Menu
Sale

Fluconazol

Artikelnummer: 379771bb87be.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 50,49.Huidige prijs is: € 48,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Fluconazol?

Voor verschillende schimmelinfecties kan Fluconazol worden voorgeschreven. Het wordt voorgeschreven bij schimmelinfecties aan de mond- en keelholte, lichaam en hersenen. De meest voorkomende infectie waarbij het wordt voorgeschreven is een vaginale schimmelinfectie. Het werkzame bestanddeel in dit middel is Fluconazol. Een vaginale schimmelinfectie kan toetreden tijdens een verminderde weerstand in de vagina.Dit kan zelfs al gebeuren tijdens een menstruatie. De infectie is snel te genezen met Fluconazol. Het kan soms voorkomen als u regelmatig last heeft van schimmelinfectie dat u het medicijn blijvend slikt om een infectie te voorkomen. Afhankelijk van de ernst van de infectie wordt een dosis bepaald. Bij een vaginale schimmelinfectie is slechts één dosis van 150 mg. voldoende.

Wanneer kunt u geen Fluconazol gebruiken?

Het is zeer af te raden om dit medicijn te gebruiken als u overgevoelig of allergisch bent, voor een van de werkzame stoffen. Er zijn niet genoeg gegevens beschikbaar om te weten of dit medicijn schadelijk is tijdens een zwangerschap. Daarom is het belangrijk om aan te geven aan uw (online) arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Deze specialist kan bepalen of u het medicijn voorgeschreven krijgt of niet. Er zijn geen bewijzen dat u niet mag deelnemen aan het verkeer tijdens het gebruik van Fluconazol.

Hoe dient u Fluconazol te gebruiken?

Het middel mag op elk tijdstip van de dag ingenomen worden, verstandig is om dit te doen met water. Als u dit medicijn dagelijks moet gebruiken, dan adviseren we om dit te doen op hetzelfde tijdstip van de dag voor een goed resultaat. Mocht u last hebben van misselijkheid of last van de maag na inname, neem het dan in na een maaltijd zodat uw lichaam het makkelijker kan verwerken. Neem de capsules in z’n geheel in, bijt of snij de capsules dus niet stuk. De kuur mag niet onderbroken worden.

Dosering

De dosering en duur van de kuur hangt af van de ernst van de schimmelinfectie. Dit zal dan ook bepaald worden door de specialist die u dit middel voorschrijft. Maak te allen tijde de kuur af, ook als u denkt dat de schimmel verdwenen is. Het kan voorkomen dat u geen symptomen meer heeft van de infectie maar dat de bacteriën nog wel aanwezig zijn. Als u een dosis bent vergeten in te nemen, dan mag deze nog ingenomen worden tot acht uur voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis in, sla de dosis over als u het vergeten bent.

Eventuele bijwerkingen

Bij Fluconazol kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen: last van buikpijn, diarree, hoofd- en keelpijn, verschillende huidreacties, jeuk en misselijkheid. Het zijn geen ernstige bijwerkingen maar mocht u er teveel last van hebben dan moet u contact opnemen met uw (online) arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fluconazol”