Menu
Sale

Fluvastatine

Artikelnummer: 5147cdda5ca1.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 88,49.Huidige prijs is: € 80,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Fluvastatine?

Fluvastatine (werkzame stof: fluvastatine) behoort tot de statines: middelen die het cholesterolgehalte en het gehalte van andere vetten in het bloed verlagen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten verkleint. Dit medicijn wordt gebruikt bij mensen welke een te hoog cholesterol hebben. Ook bij verhoogde waarden van vetten in het bloed wordt dit medicijn gebruikt. De stof fluvastatinenatrium in dit medicijn helpt om de vetgehaltes end e cholesterolgehaltes op peil te houden.

Het medicijn valt onder de groep van de statines welke cholseterolsynthese remmer zijn. Ze werken cholesterol verlagend en zorgen ook dat het vetgehalte in het bloed omlaag gaat. Het is belangrijk om een goed cholesterolgehalte te hebben om zo hart- en vaatziekte te verminderen (de kans hierop). Ook wordt het vaak gebruikt om verdere hartkwalen zo veel als mogelijk te voorkomen.

Wanneer gebruikt u Fluvastatine?

Dit medicijn wordt gebruikt voor mensen welke een te hoog cholesterolgehalte hebben of teveel vetten in het bloed. Daarnaast wordt het ook gebruikt om verdere hartkwalen te voorkomen.

Wanneer kunt u geen Fluvastatine gebruiken?

Dit medicijn kan soms bijwerkingen veroorzaken als het in combinatie met andere medicijnen genomen wordt. Het is daarom belangrijk om altijd door te geven welke andere medicijnen u nog meer neemt. Kinderen jonger dan negen jaar dienen dit medicijn niet te gebruiken. Voor oudere mensen, ouder dan zeventig jaar is het belangrijk om het gebruik met een arts te overleggen.
Voor zwangere vrouwen en vrouwen welke borstvoeding geven wordt aangeraden om het medicijn niet te gebruiken. Het kan namelijk risico’s hebben voor de baby.

Hoe dient u Fluvastatine te gebruiken?

De werkzame stof fluvastatinenatrium zorgt ervoor dat de aanmaak van cholesterol in de lever wordt afgeremd. Ook helpt het om de werking van specifieke enzymen te blokkeren welke lipiden aanmaken. Het zorgt ervoor dat de cholesterolgehaltes en vetgehaltes verlaagd worden.

Dosering

Het is belangrijk om de voorgeschreven hoeveelheid te gebruiken. Voor een volwassen iemand is dit vaak een is tussen de 20 milligram en de 8 milligram iedere dag. Voor kinderen is het belangrijk om minder dan 20 milligram per dag te gebruiken. Ook is het belangrijk om niet opeens te stoppen. Het houdt immers het cholesterolgehalte op pij

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden als u dit medicijn gebruikt. denk hierbij aan hoofdpijn, buikpijn slaapproblemen of een misselijk gevoel krijgen. Natuurlijk is het van persoon tot persoon verschillende of iemand überhaupt last krijgt van de bijwerkingen of welke bijwerkingen er optreden. Lees ook de bijsluiter voor de complete lijst van bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fluvastatine”