Menu
Sale

Fucidin

Artikelnummer: 5a4ba0a74386.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Fucidin?

Fucidin is een antibioticum die op de huid gebruikt moet worden. De werkzame stof in het medicijn is fusidinezuur en deze stof doodt bacteriën die ontstekingen op de huid veroorzaken. Fucidin is receptplichtig en dit betekent dat het medicijn alleen te verkrijgen is met een recept van een arts.

Wanneer gebruikt u Fucidin?

Fucidin wordt voorgeschreven bij bacteriële infecties, zoals bij ontstoken eczeem, krentenbaard en steenpuisten. Ook wordt het geneesmiddel voorgeschreven bij een standaard ontsteking van de huid, waarbij de patiënt last heeft van zwelling, pijn, roodheid en soms ook pusvorming.

Door Fucidin te gebruiken, sterven de bacteriën die achter de infectie zitten af. Hierdoor kan de huid genezen en nemen de klachten snel af. Als de bacteriën weg zijn, heeft de huid namelijk meer ruimte zichzelf te herstellen en worden de klachten vanzelf minder.

Wanneer gebruikt u geen Fucidin?

Fucidin mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor fusidinezuur of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. In de bijsluiter van het medicijn staat welke hulpstoffen er precies in het geneesmiddel verwerkt zijn.

Hoe dient u Fucidin te gebruiken?

Fucidin dient aangebracht te worden op de aangedane huid, door deze dun in te smeren. Voor gebruik moet de huid altijd schoongemaakt worden en moeten eventuele loszittende korstjes of velletjes verwijderd worden. Na het aanbrengen van een dun laagje moeten de handen grondig gewassen worden om te voorkomen dat het geneesmiddel in de ogen terecht komt.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Fucidin is een- tot tweemaal daags. Alleen als de dokter anders voorschrijft, mag er afgeweken worden van deze standaard dosering van het geneesmiddel.

Bijwerkingen

De meeste mensen verdragen Fucidin zonder enige problemen. Enkel bij sommige mensen kunnen bijwerkingen optreden, waaronder een droge huid, jeuk op de behandelde plekken op de huid, huidirritatie op de behandelde plekken van de huid en/of een brandend, prikkelend of stekend gevoel op de plekken van de huid waar Fucidin aangebracht is.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fucidin”