Menu
Sale

Fucithalmic

Artikelnummer: ad4a25799c6f.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 60,00.Huidige prijs is: € 53,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Fucithalmic?

Fucithalmic is een antibioticum dat voor het oog gebruikt wordt. Het betreft een ooggel met fusidinezuur: een krachtige stof die bacteriën in het oog kan doden en zo een oogontsteking kan genezen. Fucithalmic is een receptplichtig medicijn, dat enkel met het recept van een erkend arts verkregen en gebruikt kan worden.

Wanneer gebruikt u Fucithalmic?

Fucithalmic wordt gebruikt om een oogontsteking door een bacteriële infectie te behandelen. Doorgaans gaat het om een ontsteking in het bindvlies: het slijmvlies op het oogwit en de binnenkant van de oogleden. Een ontsteking die elders in het oog zit en die door een bacterie worden veroorzaakt, kan ook behandeld worden met Fucithalmic.

Wanneer gebruikt u geen Fucithalmic?

Fucithalmic is niet geschikt voor mensen die overgevoelig of allergisch zijn voor de werkzame stoffen in de ooggel (zie bijsluiter). Ook is de gel niet geschikt voor mensen met een oogontsteking door een andere oorzaak dan een bacteriële infectie. Deze gel werkt enkel tegen bacteriën in het oog. Bij het gebruik van andere medicijnen, moet dit altijd gemeld worden aan een arts. De arts kan bepalen of Fucithalmic in combinatie gebruikt mag worden met de bestaande medicijnen van de patiënt.

Hoe dient u Fucithalmic te gebruiken?

Fucithalmic wordt geleverd in de vorm van een ooggel, die aangebracht wordt door het onderste ooglid naar onderen te trekken en een druppel in het gootje van het oog te doen. Voor en na het aanbrengen van de gel moeten de handen goed gewassen worden en om het tubetje steriel te houden, mag het niet in aanraking komen met het oog. Na het aanbrengen van de tube, is Fucithalmic 1 maand houdbaar.

Fucithalmic wordt altijd tot twee dagen na het verdwijnen van de klachten gebruikt. Door de ooggel iets langer te gebruiken, is de infectie door de bacterie zeker verdwenen en kan de ontsteking niet terugkomen. Zijn de klachten na een aantal dagen nog niet minder, dan neemt de gebruiker contact op met een arts.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Fucithalmic is een tot vier keer per dag 1 druppel in het aangedane oog, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Bijwerkingen

Fucithalmic kan voor bijwerkingen zorgen als tijdelijke vertroebeling van het zicht (direct na het inbrengen van de gel) en irritatie in en/of rondom het oog (direct na het inbrengen van de gel). Blijven de bijwerkingen aanhouden, dan moet dit aan een arts gemeld worden.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fucithalmic”