Menu
Sale

Fultium-D3

Artikelnummer: f0ac2227cd8c.

*  61,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Fultium-D3?

Fultium-D3 is een vitaminepreparaat dat vitamine D3 bevat. Vitamine D3 is een stof die belangrijk is voor de opname van calcium en fosfaat uit voeding. Door Fultium-D3 te gebruiken, wordt er meer calcium en meer fosfaat uit voeding opgenomen door het lichaam.

Fultium-D3 wordt gebruikt door mensen die te maken hebben met een gebrek aan vitamine D3. Door dit vitaminepreparaat te gebruiken, kan vitamine D beter opgenomen worden uit voeding en worden de klachten door een vitamine D tekort verholpen. Fultium-D3 wordt ook veel gebruikt door vrouwen die zwanger zijn en hierdoor meer behoefte hebben aan vitamine D.

Wanneer gebruikt u geen Fultium-D3?

Fultium-D3 is niet geschikt voor iedereen. Zo mag het vitaminepreparaat niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor vitamine D, maar ook niet door mensen die een te hoog vitamine D gehalte hebben, te veel calcium in het bloed of de urine hebben of te maken hebben met nierstenen of een ernstige nieraandoening. Ook is het belangrijk om te weten dat Fultium-D3 een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen. Worden er andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet dit altijd duidelijk gemeld worden aan de arts.

Hoe dient u Fultium-D3 te gebruiken?

Fultium-D3 wordt geleverd in de vorm van capsules of in de vorm van druppels. De capsules moeten (zonder te kauwen) met voldoende water ingenomen worden. De druppels mogen eventueel gemengd worden met een beetje water, een beetje vla of een andere vloeistof. Het maakt niet uit wanneer de gebruiker Fultium-D3 inneemt, want het vitaminepreparaat kan op ieder moment van de dag gebruikt worden.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Fultium-D3 is als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar oud: 1 tot maximaal 4 capsules of 6 tot maximaal 60 druppels Fultium-D3 per dag;
  • Kinderen van 2 tot en met 11 jaar oud: 6 tot maximaal 30 druppels Fultium-D3 per dag;
  • Kinderen van 0 tot 2 jaar oud: 6 tot maximaal 15 druppels per dag.

De dosering van Fultium-D3 wordt bepaald door een arts. Eventueel kan de arts de dosering van het vitaminepreparaat na enkele weken aanpassen tot een lagere dosering. Houd altijd de dosering van de arts aan, ook als deze afwijkt van bovenstaande gebruikelijke dosering.

Bijwerkingen

Fultium-D3 wordt meestal zonder problemen gebruikt, maar er zijn mensen die door het vitaminepreparaat bepaalde bijwerkingen ervaren. Het gaat om klachten als huiduitslag door overgevoeligheid, maar ook klachten als een verminderde eetlust, maagpijn, verstopping, veel dorst en spierzwakte door een te grote hoeveelheid calcium in het bloed. Komt er te veel calcium in de urine, dan kunnen er ook bepaalde bijwerkingen ontstaan. Voor een complete lijst van de bijwerkingen van Fultium-D3, zie de bijsluiter van het vitaminepreparaat.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fultium-D3”