Menu
Sale

Furosemide

Artikelnummer: d8da4a444c6d.
Categorie:

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Furosemide?

Furosemide is een plastabiet, ook wel een diureticum genoemd. De werkzame en gelijknamige werkzame stof in het geneesmiddel zorgt ervoor dat er meer water en zouten worden afgescheiden via de urine, waardoor overtollig vocht afgevoerd kan worden.

Wanneer gebruikt u Furosemide?

Furosemide wordt voorgeschreven bij hartfalen, oedeem en bepaalde nierziekten. Het gaat altijd om aandoeningen die ervoor zorgen dat de patiënt meet vocht vasthoudt, waardoor klachten als opgezette benen, enkels en/of voeten, benauwdheid en gewichtstoename optreden.

Furosemide zorgt ervoor dat het overtollige vocht het lichaam snel kan verlaten, waardoor de klachten van een te grote hoeveelheid vocht in het lichaam verminderen. Het medicijn wordt ook gebruikt bij een hoge bloeddruk, aangezien de bloeddruk aanzienlijk kan dalen door het afvoeren van overtollig vocht.

Wanneer gebruikt u geen Furosemide?

Furosemide is niet geschikt voor iedereen. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor Furosemide of een van de hulpstoffen in het medicijn, onvoldoende bloedvolume hebben, een ernstige leveraandoening hebben, te weinig kalium of natrium in het bloed hebben en borstvoeding geven. Produceren de nieren geen urine (anurie), dan is het geneesmiddel ook niet geschikt.

Hoe dient u Furosemide te gebruiken?

Furosemide wordt voorgeschreven in de vorm van tabletten, die bij voorkeur ’s ochtends op een lege maag en een half uur voor het ontbijt ingenomen worden. De tablet moet in zijn geheel met een kleine hoeveelheid water worden ingenomen.

Wordt Furosemide gebruikt om minder benauwd te zijn in de nacht, dan moet de tablet in de middag rond 15:00 uur ingenomen worden. Neem het geneesmiddel liever niet later dan 17:00 uur in, aangezien u in dit geval veel moet plassen in de nacht.

Dosering

Furosemide wordt aangeboden in tabletten van 40 mg. De algemene richtlijnen voor het gebruik van Furosemide door volwassenen, zijn als volgt:

  • Startdosering: 20 tot 80 mg per dag. De exacte dosering wordt door de arts bepaald;
  • Onderhoudsdosering: eenmaal daags of om de dag 20 tot 40 mg.

Per dag mag er nooit meer dan 1500 mg Furosemide ingenomen worden en voor kinderen geldt altijd een afwijkende dosering, die door een arts wordt bepaald.

Bijwerkingen

Er zijn enkele bijwerkingen gemeld bij Furosemide, waaronder hoofdpijn, een droge mond, meer dorst en duizeligheid. Deze bijwerkingen komen voornamelijk aan het begin van de behandeling voor, als het lichaam nog moet wennen aan het geneesmiddel. Wordt het geneesmiddel langer gebruikt en is het lichaam er meer gewend aan geraakt, dan worden de bijwerkingen minder.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Furosemide”