Menu
Sale

Gedarel

Artikelnummer: 4f367b3a5b67.
Categorie:

*  52,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Gedarel?

Gedarel is een gecombineerde orale anticonceptiepil. Gedarel tabletten bevatten twee werkzame bestanddelen, ethinylestradiol en desogestrel. Dit is een combineerde en ook orale anticonceptiepil. Het geneesmiddel bevat twee werkzame stoffen. Zo zit er de stof desogestrel in en ook ethinylestradio. Deze twee stoffen zijn de synthetische varianten van de hormonen progestageen en oestrogeen. Het medicijn bootst de normale menstruatie cyclus na. U wordt niet zwanger doordat de hormonen op drie manieren zorgen dat u niet zwanger kunt worden.

Ten eerste denkt het lichaam dat de eisprong al heeft plaatsgevonden. Hierdoor ontstaat er geen ovulatie. Tevens wordt de aanmaak van het baarmoederhalsslijmvlies bevorderd. Door een dikkere laag is het moeilijker voor het sperma om de baarmoeder te bereiken. Ook voorkomt het medicijn dat de bevruchte eicel zich kan innestelen in de baarmoederslijmvlieslaag.

Wanneer gebruikt u Gedarel?

Het medicijn wordt gebruikt als u niet zwanger wilt worden. Ook wordt het gebruikt om de menstruatie minder pijnlijk en gemakkelijker te laten verlopen. Zeker vrouwen met ongewenste menstruatieklachten kunnen volop gebruik maken van dit medicijn en de vruchten ervan plukken.

Wanneer kunt u geen Gedarel gebruiken?

Als u de werkzame stoffen desogestrel of ethinylestradio niet kunt verdragen dan kunt u dit medicijn beter niet innemen. U kunt kijken naar een alternatief met de werkzame stoffen mercilon of marvelon.

Hoe dient u Gedarel te gebruiken?

U dient iedere dag een tablet te nemen tijdens de eerste 21 dagen. Hierna is er een rustperiode van 7 dagen, waarin de menstruatie periode valt. Hierna start u weer met het innemen van 21 pillen Gedarel. Neem maximaal 7 dagen rust en begin dan direct weer met het innemen van de pillen. Doe dit ook als u nog bloedt. Het is slim om de pillen iedere dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. Hierdoor is de kans minder groot dat u er een vergeet. Ook heeft het op wisselende tijdstippen innemen van de pil een negatief effect op de werking van de pil.

Dosering

Hanteer de aanbevolen dosering die u kunt vinden in de bijsluiter.

Eventuele bijwerkingen

Ook bij dit medicijn kunnen er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan een verandering van de vaginale afscheiding, braken en misselijkheid. Het is belangrijk om een arts te contacteren als u hier te lang last van blijft houden. Lees ook de bijsluiter voor alle bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Gedarel”