Menu
Sale

Gentamicine

Artikelnummer: 3daad8313b8a.
Categorie:

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Gentamicine?

Gentamicine is een antibioticum dat in de vorm van oogdruppels gebruikt wordt. De werkzame stof van het geneesmiddel valt onder de categorie aminoglycoside antibiotica en dit betreffen geneesmiddelen die ooginfecties door verschillende soorten bacteriën bestrijden. Gentamicine is een receptplichtig medicijn, dat enkel met een recept van een erkend arts verkregen en gebruikt kan worden.

Wanneer gebruikt u Gentamicine?

Gentamicine wordt voorgeschreven aan mensen die last hebben van een ontsteking in het oog. Doorgaans gaat het om een bindvliesontsteking, ofwel een ontsteking van het slijmvlies in het oog door een infectie. Het geneesmiddel doodt de bacteriën die achter de infectie zitten, waardoor de infectie en de bijbehorende klachten vanzelf verdwijnen. Het geneesmiddel werkt niet bij ontstekingen door een virus of een schimmel.

Wanneer gebruikt u geen Gentamicine?

Gentamicine is geen geschikt geneesmiddel voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het medicijn. Welke stoffen dit zijn, leest u in de bijsluiter. Gebruikt u andere geneesmiddelen in het oog, dan meldt u dit altijd aan uw arts om een wisselwerking tussen de twee geneesmiddelen te voorkomen.

Hoe dient u Gentamicine te gebruiken?

Gentamicine wordt in het oog gebruikt. Voor het gebruik van het geneesmiddel, moeten eventuele korsten en schilfers van het ooglid met een vochtig watje verwijderd worden. Hierna druppelt de gebruiker wat vloeistof in het oog, zoals beschreven in de bijsluiter van het geneesmiddel. Na het druppelen van de Gentamicine, houdt de gebruiker de traanbuis van het oog gedurende een minuut dicht met de vinger. Zo wordt voorkomen dat de druppels meteen afgevoerd worden naar de neusholte, waardoor het geneesmiddel niet werkt. Mensen die contactlenzen dragen, moeten deze eerst verwijderen. De oogdruppels kunnen de lenzen namelijk beschadigen en dit is niet wenselijk.

Tot slot is het belangrijk om een kuur Gentamicine altijd af te maken. Wordt de kuur vroegtijdig gestopt, dan kan de infectie terugkomen en moet de kuur opnieuw beginnen. Ook kan het voorkomen dat de bacterie resistent wordt voor Gentamicine, waardoor een ander geneesmiddel ter behandeling van de infectie noodzakelijk is.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Gentamicine is vier- tot zesmaal daags 1 druppel in het aangedane oog. De precieze dosering wordt door de arts bepaald.

Bijwerkingen

Het gebruik van Gentamicine kan voor bijwerkingen zorgen. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel zijn irritatie van het oog (een branderig gevoel, roodheid, jeuk, et cetera) en wazig zien na het inbrengen van de oogdruppels. De bijwerkingen van Gentamicine verdwijnen doorgaans na enkele minuten. Alleen als de gebruiker veel last heeft van de bijwerkingen van Gentamicine, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Gentamicine”