Menu
Sale

Glucophage

Artikelnummer: 93fdd927fd3f.

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Glucophage?

Glucophage verlaagt het glucosegehalte in het bloed. Hierdoor verminderen de symptomen die horen bij een hoge bloedsuiker en kan schade aan het lichaam als gevolg van een hoge bloedsuiker voorkomen worden. Een medicijn om de bloedsuikerspiegel beter te beheersen is dit medicijn. Vooral mensen met diabetes type twee maken er gebruik van om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dit gebeurt wanneer een goed dieet en voldoende lichaamsbeweging niet afdoende zijn om de bloedsuikerwaarden op niveau te houden.

Wanneer gebruikt u Glucophage?

Dit medicijn wordt vooral door mensen met diabetes type twee gebruikt om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Diabetes ontstaat door een tekort aan insuline. De insuline wordt in de alvleesklier aangemaakt en zorgt ook voor de opname van glucose door het lichaam. Als er een tekort aan insuline in het lichaam is dan stijgt het gehalte aan glucose. Het medicijn zorgt ervoor dat de glucose beter door de lichaamscellen opgenomen kan worden. Ook remt het de opname van glucose af en de productie van glucose door de lever. Het effect is dat het glucose gehalte weer naar normale waarden wordt gebracht. Hetzelfde geldt voor de bloedsuiker waarden.

Wanneer kunt u geen Glucophage gebruiken?

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het af te raden om dit medicijn te gebruiken. Gebruik ook geen alcohol in combinatie met dit medicijn. Voor nierpatiënten en voor leverpatiënten is het beter om dit medicijn niet te gebruiken.

Hoe dient u Glucophage te gebruiken?

Gebruik twee of drie keer per dag een dosis van dit medicijn. Volg hierbij de adviezen en instructie van de dokter op. Kinderen gebruiken iedere dag een keer een tablet van 500 milligram of van 850 milligram. Het is goed om de tablet na of tijdens het eten in te nemen. Hiermee voorkom je dat er bijwerkingen optreden rondom de spijsvertering. Slik de tablet in een keer door met wat water.

Dosering

Gebruik de voorgeschreven hoeveelheid en dosering. Als u teveel van dit medicijn inneemt dan is het belangrijk om direct contact op te nemen met uw arts. Er kan dan namelijk melkzuuracidose optreden. De zuurtegraad van het bloed verandert dan en dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk, net als bij andere medicijnen, dat er bijwerkingen optreden. Zo kan het zijn dat je minder eetlust krijgt, je misselijk voelt, diarree krijgt, buikpijn krijgt of moet braken. Als je het medicijn wat langer inneemt dan kunnen deze bijwerkingen verdwijnen. Ook kun je een smaakverandering in de mond krijgen. Als de bijwerkingen niet overgaan is het verstandig om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Glucophage”