Menu
Sale

HPV Test

* Oorspronkelijke prijs was: € 109,99.Huidige prijs is: € 92,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is HPV Test?

Het HPV virus ook wel humaan papillomavirus genoemd kan baarmoederhalskanker veroorzaken. Naast het klassieke uitstrijkje bij de huisarts, kunnen vrouwen van 30 jaar en ouder zich ook testen op dit virus door middel van een HPV thuistest. Deze test stelt vast of u een gevaarlijke variant van het HPV virus bij u draagt. Met de HPV thuistest kunt u zelf een uitstrijkje maken in uw vertrouwde omgeving. Binnen zeven dagen kunt u de uitslag online bekijken.

Met het bekende “traditionele” uitstrijkje wordt getest of er afwijkende cellen in het slijmvlies bevinden. Met de HPV thuistest wordt onderzocht of het risicovolle HPV virus zich in het lichaam bevindt. Dit gebeurt ook door middel van een uitstrijkje. Het voordeel van een HPV test is dat het nauwkeuriger is en er kan in een vroeger stadium aangetoond worden of er een verhoogd risico is op baarmoederhalskanker.

Wanneer gebruikt u HPV Test?

Het HPV virus komt voor op de huid en de slijmvliezen en wordt via onbeschermd seksueel contact overgedragen. Het HPV virus is er in verschillende typen. Sommige soorten kunnen genitale wratten veroorzaken. Andere typen kunnen leiden tot baarmoederhalskanker. Met een HPV test kunt u de aanwezigheid van het HPV virus vaststellen. Daardoor kunt u het risico op baarmoederhalskanker verkleinen als deze aandoening in een voorstadium ontdekt wordt, is de kans op genezing vrij groot.

Wanneer gebruikt u geen HPV Test?

De HPV-thuistest is uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Het slijm-sample is het beste te beoordelen op de aanwezigheid van het HPV-virus als er geen bloed inzit. Doe de test daarom op een moment dat u niet ongesteld bent. Vrouwen die zwanger zijn, of minder dan 3 maanden geleden zijn bevallen, mogen de test niet doen.

Hoe dient u HPV Test te gebruiken?

U kunt het uitstrijkje zelf maken, in alle privacy en op een tijdstip dat het u uitkomt. De HPV test is heel eenvoudig in gebruik. De test kit bevat een soort kwastje, codekaart, plastic sealzak en een retourbox. Met het kwastje neemt u bij uzelf wat vaginaal slijm af. In de bijsluiter leest u hoe dit precies moet. De procedure is niet pijnlijk of ingewikkeld. Het kwastje met het slijm sample stuurt u vervolgens in de retourbox naar een laboratorium. Vergeet hierbij niet om de codesticker op het kwastje te plakken. Na zeven dagen kunt u de uitslag online bekijken met de inloggegevens op de codekaart.

Uitslag van de HPV-test

Als de test uitwijst dat u besmet bent met het HPV virus, moet u contact opnemen met uw eigen huisarts. Deze kan u verder onderzoeken of advies geven. Een positieve uitslag hoeft overigens nog niet te betekenen dat u baarmoederhalskanker heeft of krijgt. Wel is het in dat geval verstandig om het baarmoederslijmvlies, regelmatig te laten controleren op afwijkende cellen.

Bijwerkingen

De HPV test heeft geen bijwerkingen.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “HPV Test”