Menu
Sale

Hydrocortison

Artikelnummer: 748e00bc5413.
Categorie:

*  70,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Hydrocortison?

Hydrocortison is een bijnierschorshormoon dat gebruikt wordt om ontstekingsreacties als jeuk, roodheid en zwelling te verminderen. Het medicijn wordt gebruikt door het op de huid te smeren in de vorm van een crème, waarna het op de huid in gaat werken. Hydrocortison is receptplichtig en dit betekent dat het medicijn alleen op recept verkrijgbaar is.

Wanneer gebruikt u Hydrocortison?

Hydrocortison wordt doorgaans voorgeschreven bij huidaandoeningen als eczeem (verschillende soorten), jeuk- en pijnklachten, hoofdroos en bepaalde vormen van lupus erythematodes. Het medicijn vernauwt de bloedvaatjes in de huid en heeft een ontstekingsremmende werking. Hierdoor nemen klachten als roodheid, jeuk, zwelling en schilfering al binnen enkele dagen af of kunnen de klachten zelfs helemaal verdwijnen.

Wanneer kunt u geen Hydrocortison gebruiken?

Hydrocortison is niet geschikt voor iedereen. Het medicijn mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor Hydrocortison of een van de hulpstoffen in het medicijn, mensen die een huidaandoening hebben door schimmels, gisten, virussen, parasieten of bacteriën, mensen die een huidaandoening hebben als gevolg van acne of rosacea en mensen met open wonden op de huid. Ook als de huid zweert, mag Hydrocortison niet gebruikt worden.

Hoe dient u Hydrocortison te gebruiken?

Hydrocortison wordt gebruikt door de aangedane plek of plekken dun met het middel in te smeren. Vervolgens moet het middel zachtjes ingewreven of ingemasseerd worden, zodat het medicijn extra goed wordt opgenomen. Hydrocortison mag niet op of rond de oogleden gesmeerd worden, aangezien het product niet in de ogen mag komen. Na het gebruik van Hydrocortison moeten de handen goed gewassen worden om te voorkomen dat het middel alsnog via de handen in de ogen komt.

Dosering

De standaard dosering van Hydrocortison is tweemaal daags de aangedane huid dun insmeren. De behandelde huid hoeft enkel afgedekt te worden als de arts dit duidelijk voorgeschreven heeft. Geeft de arts een andere dosering, dan dient de gebruiker zich altijd aan de alternatieve dosering van de arts te houden.

Bijwerkingen

Het gebruik van Hydrocortison kan voor enkele bijwerkingen zorgen, waaronder het dunner worden van de behandelde huid, rode plekken en/of schilfering rond de mond, striae op de huid, blauwe plekken en een verminderde werking van de bijnierschors. De laatste bijwerking treedt enkel op als de gebruiker het middel voor langere tijd gebruikt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Hydrocortison”