Menu
Sale

Hytrin

Artikelnummer: ec3be8c98f70.
Categorie:

*  57,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Hytrin?

Hytrin is een geneesmiddel dat de vernauwing in de urinebuis vermindert. Door de vernauwing in de urinebuis te verminderen, kan de urine beter doorstromen. Klachten die gerelateerd worden aan de urine, zoals vaak moeten plassen en een continue aandrang om te moeten plassen, worden hierdoor minder. Hytrin is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat u een recept nodig heeft om dit geneesmiddel te verkrijgen en te gebruiken.

Wanneer gebruikt u Hytrin?

Hytrin wordt gebruikt door mannen die te maken hebben met een vergrote prostaat en hierdoor met bepaalde plasproblemen kampen. Ook kan het geneesmiddel voorgeschreven worden aan mannen die op korte termijn geopereerd worden aan hun prostaat. Tot slot wordt het geneesmiddel ook voorgeschreven aan mannen met een verhoogde bloeddruk, aangezien het geneesmiddel voor een verwijding van de bloedvaten zorgt en een te hoge bloeddruk op deze manier kan verlagen.

Wanneer gebruikt u geen Hytrin?

Hytrin is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor alfablokkers of de werkzame hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook mag het medicijn nooit gebruikt worden door vrouwen. Tot slot is het geneesmiddel niet geschikt voor mensen met ernstige leveraandoeningen en hartritmestoornissen.

Hoe dient u Hytrin te gebruiken?

Hytrin wordt ingenomen voor het slapengaan. Is de gebruiker een dosis vergeten, dan kan deze dosis de volgende ochtend worden ingenomen. Het is niet toegestaan om een dubbele dosis in te nemen en zo een vergeten dosis te compenseren. Door het middel te veel in te nemen, kan de gebruiker namelijk een te lage bloeddruk krijgen en dit is gevaarlijk. Is er toch sprake van een te lage bloeddruk door het (overmatig) gebruik van Hytrin, dan moet er direct contact opgenomen worden met een arts.

Dosering

De dosering van Hytrin verschilt per persoon en wordt altijd door een arts bepaald. De aanvangsdosering van het geneesmiddel bedraagt 1 tablet van 1 mg. Na drie dagen wordt deze dosering doorgaans verhoogd naar 1 tablet van 2 mg, waarna de dosis gedurende 11 dagen gelijk blijft. Na de periode van 11 dagen kijkt de arts wat de juiste dosering van Hytrin is voor de patiënt in kwestie. De gemiddelde dosering van Hytrin ligt tussen de 5 mg en 10 mg per dag. Is het geneesmiddel tijdelijk niet gebruikt, dan wordt er weer gestart met de eerste dosering van het medicijn.

Bijwerkingen

Hytrin kan voor enkele bijwerkingen zorgen, waaronder duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid en slaperigheid. In de bijsluiter van het geneesmiddel staat de volledige lijst met mogelijke bijwerkingen van Hytrin. Niet iedere gebruiker van het geneesmiddel krijgt met deze bijwerkingen te maken.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Hytrin”