Menu
Sale

Ibuprofen Receptvrij

* Oorspronkelijke prijs was: € 4,25.Huidige prijs is: € 1,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ibuprofen?

Ibuprofen receptvrij is een pijnstiller uit de groep non-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen. Ook wel NSAID’s genoemd. Medicijnen uit deze categorie werken pijnstillend en koortsverlagend en zorgen er bovendien voor dat ontstekingsreacties zoals zwelling en roodheid van de huid worden onderdrukt.

Wanneer gebruikt u Ibuprofen?

Ibuprofen wordt gebruikt om pijnklachten met of zonder bijkomende ontstekingsreacties te verlichten. Deze pijnstiller wordt voorgeschreven bij diverse aandoeningen zoals: reumatoïde artritis, jicht, de ziekte van Bechterew of andere reumatische aandoeningen, hoofdpijn en migraine, spier en of gewrichtspijn, pijn en of koorts bij griep en verkoudheid, pijn en of overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie en kiespijn of pijn na een tandheelkundige ingreep.

Wanneer gebruikt u geen Ibuprofen?

Ibuprofen is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik dit geneesmiddel niet indien u: allergisch bent voor Ibuprofen of andere ontstekingsremmende pijnstillers, of voor een van de gebruikte hulpstoffen in het product, lijdt aan een maagzweer, een ontsteking aan de dikke darm of een zweer aan de twaalfvingerige darm, lijdt aan ernstig hartfalen, of een afwijking aan de nieren of lever of een hersenbloeding heeft gehad of lijdt aan een bloedziekte. Ibuprofen heeft een wisselwerking met andere medicijnen, waaronder bepaalde bloeddrukverlagers en antistollingsmiddelen.

Hoe dient u Ibuprofen te gebruiken?

Ibuprofen tabletten of capsules moeten in hun geheel worden doorgeslikt met voldoende vloeistof. Dit medicijn werkt het snelst als u het op een lege maag inneemt. Heeft u vaak last van maagdarmklachten, dan kunt u Ibuprofen beter tijdens of na de maaltijd innemen. Ibuprofen is in een lage sterkte (200 mg en 400 mg) receptvrij verkrijgbaar.

Dosering

De algemene aanbevolen dosering als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 of 2 tabletten à 200 mg, zonodig na 4 tot 6 uur herhaald.

De maximum dagdosering is 1200 mg ibuprofen, verdeeld over 3 tot 4 innames.

Bijwerkingen

Ibuprofen wordt over het algemeen goed verdragen maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die genoemd zijn over dit medicijn zijn onder andere: maagdarmklachten, hoofdpijn en duizeligheid of vermoeidheid.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ibuprofen Receptvrij”