Menu
Sale

Indivina

Artikelnummer: b45713952dbc.

*  114,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Indivina?

Indivina is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt om de overgangsklachten van de vrouw tijdens en na de menopauze te verminderen. Het geneesmiddel valt binnen de categorie hormoonpreparaten en is een geneesmiddel dat het tekort aan hormonen opheft. Door het tekort aan vrouwelijke hormonen op te heffen, worden overgangsklachten minder.

Indivina bevat de werkzame stoffen estradiol en medrocyprogesteron. Dit zijn twee vrouwelijke geslachtshormonen die beide gebruikt worden om het tekort aan vrouwelijke hormonen tijdens de overgang op te heffen.

Wanneer gebruikt u Indivina?

Indivina wordt gebruikt bij lichamelijke en geestelijke overgangsklachten door een verminderde oestrogeenproductie door de eierstokken. Denk hierbij aan opvliegers en nachtelijke zweetaanvallen, maar ook aan stemmingswisselingen en angsten.

Wanneer gebruikt u geen Indivina?

Indivina is niet voor iedere vrouw geschikt. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor:

  • Vrouwen die een trombose of embolie hebben (gehad);
  • Vrouwen die een nier-, bloed- of leverziekte hebben (gehad);
  • Vrouwen die kanker hebben (gehad) die heftig reageert op hormonen, zoals borstkanker;
  • Vrouwen die abnormaal en onverklaarbaar vaginaal bloedverlies hebben;
  • Vrouwen met woekering van het baarmoederslijmvlies.

Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het medicijn (zie bijsluiter).

Hoe dient u Indivina te gebruiken?

Indivina wordt geleverd in de vorm van tabletten, die zonder te kauwen en met voldoende vloeistof ingenomen worden. Door de tabletten zo veel mogelijk op een vast tijdstip in te nemen, kan voorkomen worden dat er een dosis vergeten wordt. Als de strip met 28 tabletten leeg is, begint de gebruiker meteen met de nieuwe strip. Bij het gebruik van Indivina wordt er geen stopweek ingelast.

Dosering

De dosering van Indivina is eenmaal daags 1 tablet, gedurende 28 dagen. Is de strip van 28 tabletten voor 28 dagen op, dan begint de gebruiker direct met een nieuwe strip. Van de dosering van Indivina mag niet afgeweken worden, tenzij expliciet anders geadviseerd door een arts.

Bijwerkingen

Een behandeling met Indivina kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, al is dit lang niet altijd het geval. De bijwerkingen die gebruikers van Indivina kunnen ervaren, zijn klachten als hoofdpijn, gespannen en/of pijnlijke borsten, maag-darmklachten, een verminderd libido, stemmingswisselingen en een gewichtstoename door het vasthouden van vocht (voornamelijk in de benen en enkels).

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Indivina”