Menu
Sale

Indometacine

Artikelnummer: be420ca78939.
Categorie:

*  48,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Indometacine?

Indometacine (werkzame stof indometacine) is een krachtige ontstekingsremmende pijnstiller (NSAID). Dit geneesmiddel remt de vorming van prostaglandine, een stof die zorgt voor de waarneming van pijnprikkels. Dit medicijn is een zeer sterke ontstekingsremmende pijnstiller. De werkzame stof in het medicijn is indometacine, waardoor de naam ook tot stand is gekomen. Dit medicijn zorgt ervoor dat de vorming van prostaglandine wordt afgeremd. Dit is een stof welke het lichaam helpt om pijnprikkels waar te nemen. Het is hierdoor mogelijk om de pijn goed te onderdrukken. Het medicijn wordt ook gebruikt om symptomen van een ontsteking te bestrijden. Denk hierbij aan koorts, een rode huid of een zwelling.

Wanneer gebruikt u Indometacine?

Als de minder zware pijnstillers, zoals paracetamol, niet meer werken is het goed om dit medicijn te gaan gebruiken. Het medicijn wordt gebruikt bij pijnen met of zonder een ontsteking. Denk hierbij aan spierpijn, reumatische gewrichtsklachten, een slijmbeursontsteking, de ziekte van Bechterew, reuma, jicht, menstruatiepijn, spit, pijn na een operatie of diepe verwonding, griep of andere pijnklachten. Het is dus een algemeen middel om de pijn te verlichten.

Wanneer kunt u geen Indometacine gebruiken?

U dient dit medicijn niet te gebruiken als u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft. Aangezien u duizelig kunt worden van dit medicijn is het beter om niet aan het verkeer deel te nemen na het innemen van deze medicijnen.

Hoe dient u Indometacine te gebruiken?

Dit medicijn komt in de vorm van een capsule. U moet de hele capsule in een keer doorslikken met wat water of een andere vloeistof. Het is verstandig om de capsule tijdens of net na de maaltijd in te nemen om zo darmklachten te voorkomen. Afhankelijk van de aandoening moet u dit medicijn soms voor een langere tijd gebruiken. Heeft u last van de maag? Dan kunt u in combinatie met dit medicijn ook een maagbeschermer gebruiken.

Dosering

Dit medicijn is verkrijgbaar in verpakkingen met 28 capsules van 50 milligram. De dosering is voor volwassenen en kinderen van 16 jaar afhankelijk van de aandoening en de pijn een tot vier capsules per etmaal. Lees de bijsluiter en volg het advies van uw huisarts op.

Eventuele bijwerkingen

Er kunnen verschillende bijwerkingen optreden. Uiteraard hoeft dit niet het geval te zijn. Enkele bijwerkingen kunnen maagklachten zijn, zoals diarree, een verminderde eetlust, winderigheid of buikpijn. Door de capsule tijdens of net na de maaltijd in te nemen voorkomt u een groot deel van deze klachten. Ook kunt u hoofdpijn krijgen of een licht gevoel in uw hoofd hebben. Vaak verdwijnen deze klachten na een paar dagen. Daarnaast kunt u zich ook duizelig voelen of suffig. Lees de bijsluiter voor alle bijwerkingen en waarschuwingen.

Als u in één van bovenstaande punten geïnteresseerd bent, verzoeken wij u om op onderstaande oranje button te klikken. Hier vindt u meer informatie of bent u in de gelegenheid dit medicijn online aan te schaffen zonder een eigen recept.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Indometacine”