Menu
Sale

Ipratropium Steri-Neb

Artikelnummer: 49309d5f93e7.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 97,20.Huidige prijs is: € 87,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ipratropium Steri-Neb?

Ipratropium Steri-Neb is een inhalatiemedicijn met de werkzame stof ipratropium. Deze stof zorgt ervoor dat de luchtwegen verwijden, waardoor het ademhalen gemakkelijker wordt. Om Ipratropium Steri-Neb te bestellen, heeft u een recept nodig.

Wanneer gebruikt u Ipratropium Steri-Neb?

Ipratropium Steri-Neb wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met COPD, ook wel chronisch obstructieve longziekte genoemd. Ook kunnen mensen met astma dit geneesmiddel voorgeschreven krijgen. Door Ipratropium Steri-Neb te gebruiken, verminderen of verdwijnen klachten als benauwdheid, kortademigheid en hoest. Dit komt omdat Ipratropium Steri-Neb de luchtwegen verwijdt, waardoor ademhalen gemakkelijker wordt. Na het gebruik van het inhalatiemedicijn houdt de werking van Ipratropium Steri-Neb ongeveer zes uur aan.

Wanneer gebruikt u geen Ipratropium Steri-Neb?

Ipratropium Steri-Neb is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van het inhalatiemedicijn (zie bijsluiter). Ook zijn er bepaalde aandoeningen waarbij u voorzichtig moet zijn met het gebruik van Ipratropium Steri-Neb. Een arts weet welke aandoeningen dit zijn, dus meldt altijd uw medische geschiedenis als u Ipratropium Steri-Neb wil gebruiken.

Hoe dient u Ipratropium Steri-Neb te gebruiken?

Ipratropium Steri-Neb is een vloeistof die door middel van een bijgeleverde vernevelaar ingeademd wordt door de gebruiker. Om het geneesmiddel te kunnen gebruiken, moet de vernevelaar eerst klaargemaakt worden voor gebruik (zie bijsluiter). Vervolgens opent de gebruiker 1 ampul met vloeistof en wordt de inhoud van dit ampul aan de vernevelaar toegevoegd. Op advies van een arts kan hier een zoutoplossing bijgevoegd worden, maar dit komt niet altijd voor. De vernevelaar wordt gebruikt zoals in de bijsluiter vermeld en na gebruik wordt de vernevelaar schoongemaakt.

Let op: de vloeistof in de vernevelaar mag niet in contact komen met de ogen. Ipratropium Steri-Neb kan namelijk voor ernstige oogklachten zorgen.

Dosering

Ipratropium Steri-Neb wordt in verschillende sterktes geleverd. Welke sterkte de gebruiker voorgeschreven krijgt, wordt bepaald door een arts. De algemene richtlijnen voor de dosering van Ipratropium Steri-Neb zijn als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar oud gebruiken Ipratropium Steri-Neb drie tot vier keer per dag (1 ampul van 500 of 250 microgram);
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar gebruiken Ipratropium Steri-Neb maximaal vier keer per dag (1 ampul van 250 microgram).

Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar oud, krijgen een aangepaste dosering van de arts. Deze dosering mag niet aangepast worden.

Bijwerkingen

Ipratropium Steri-Neb wordt goed verdragen, maar kan bij sommige mensen voor bijwerkingen zorgen. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel zijn hoofdpijn, duizeligheid, een droge mond, maag-darmklachten en irritatie in de mond en/of keel. Heeft u last van deze of andere klachten, neem dan contact op met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ipratropium Steri-Neb”