Menu
Sale

Itraconazol

Artikelnummer: d0b7b78bc957.

*  71,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Itraconazol?

Intraconazol is een middel dat voorgeschreven wordt bij schimmelinfecties, bij zowel inwendige als uitwendige schimmelinfecties. Denk aan voetschimmels en nagels, infecties in de mond, vaginale schimmelinfecties, longinfecties en infecties van andere organen. Het werkzame bestanddeel is itraconazol. Het wordt vaak voorgeschreven bij Candida, de meest voorkomende schimmelinfectie. Candida zorgt vaak voor spruw, schimmelnagel, vaginale schimmelinfectie, huidschimmel en gistvorming, een zeer vervelende bijkomstigheid. Door dit medicijn te gebruiken wordt de celwand van de schimmel verzwakt en verdwijnt de schimmelinfectie. Itraconazol is te verkrijgen in een drankvorm en capsules.

Wanneer kunt u geen Itraconazol gebruiken?

Als u eerder dit middel heeft gebruikt en hierdoor last heeft gekregen van uw lever dan mag dit middel niet meer gebruikt worden. Als u dit voor de eerste keer gebruikt en merkt dat u leverklachten krijgt, stop dan direct met het gebruik en raadpleeg een deskundige. Als u een allergische reactie ondervindt van dit medicijn dan mag u dit ook niet gebruiken. Dit medicijn mag nooit gebruikt worden bij vrouwen die zwanger zijn en die borstvoeding geven. Mocht u buitenom Itraconazol nog andere medicijnen gebruiken, dan moet in overleg met een specialist worden gekeken of u het voorgeschreven krijgt.

Hoe dient u Itraconazol te gebruiken?

Verstandig is om de capsules voor of tijdens een maaltijd in te nemen, zodat u misselijkheid voorkomt. Slik wel elke dag op dezelfde tijdstip het medicijn voor een maximale werking. De capsules helemaal in takt houden en in één keer doorslikken met bij voorkeur water. Neem de drank ongeveer een uur in voor een maaltijd. De dosering hangt af van de ernst van het probleem, uw arts zal dit bepalen. Bewaar de verpakking op een donkere plek bij kamertemperatuur buiten het zicht van kinderen.

Eventuele bijwerkingen

Itraconazol kan bijwerkingen met zich meebrengen, denkend aan misselijkheid, braken, buikpijn en diarree. Dit zijn de bijwerkingen die het meeste voorkomen, voor alle bijwerkingen zie de (online) bijsluiter. Mocht u (ernstige) last ondervinden van de bijwerkingen, dan moet u altijd contact opnemen met uw dokter.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Itraconazol”