Menu
Sale

Janumet

Artikelnummer: 2934c85a279f.

*  168,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Janumet?

Janumet is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om het glucosegehalte van het bloed te verlagen. Het glucosegehalte wordt ook wel de suikerspiegel van het bloed genoemd. Janumet wordt gebruikt door diabetespatiënten, bij wie het glucosegehalte van het bloed te hoog is.

Janumet bestaat uit twee werkzame stoffen, namelijk sitagliptine en metformine. De eerste werkzame stof bevordert de aanmaak van insuline in de alvleesklier. De tweede werkzame stof van het geneesmiddel zorgt ervoor dat de lever en de nieren glucose beter op kunnen nemen uit het bloed.

Wanneer gebruikt u Janumet?

Janumet wordt voorgeschreven aan mensen die met diabetes mellitus type 2 kampen. Bij deze vorm van de zogeheten suikerziekte zit er te weinig insuline in het lichaam en reageert het lichaam niet voldoende op de insuline die wel aanwezig is. Hierdoor hebben diabetespatiënten te maken met klachten als dorst, veel moeten plassen, slecht genezende wonden en vermoeidheid. Bij het niet behandelen van de aandoening, kunnen er uiteindelijk ernstige klachten optreden.

Wanneer gebruikt u geen Janumet?

Janumet is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor sitagliptine, metformine  of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook mag het geneesmiddel niet gebruikt worden door mensen die onlangs een hartaanval hebben gehad, een nier- of leverprobleem hebben of diabetes ketoacidose hebben. Mensen die soms, regelmatig of dagelijks veel alcohol nuttigen, mogen dit geneesmiddel ook niet gebruiken.

Hoe dient u Janumet te gebruiken?

Janumet wordt geleverd in de vorm van tabletten, die geheel en met wat water doorgeslikt moeten worden. Dit kan de gebruiker het beste tijdens de maaltijd doen, zodat maag-darmklachten voorkomen kunnen worden. Bij het vergeten van een dosis Janumet, kan de gebruiker de dosis alsnog nemen. Dit mag niet meer als het al tijd is voor de nieuwe dosis van het geneesmiddel.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Janumet is tweemaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte. De arts bepaalt welke sterkte de gebruiker nodig heeft voor optimale werking van het geneesmiddel. Het geneesmiddel is niet geschikt voor mensen die jonger zijn dan 18 jaar.

Bijwerkingen

Janumet kan voor bijwerkingen zorgen. De meest voorkomende bijwerkingen die over dit geneesmiddel gemeld zijn door andere gebruikers, zijn de volgende:

  • Maag-darmklachten;
  • Een verminderde eetlust;
  • Wazig zien;
  • Duizeligheid;
  • Een te laag glucosegehalte van het bloed, ook wel een hypo genoemd. Dit veroorzaakt klachten als trillen, hoofdpijn, zweten en een hongerig gevoel.

In de bijsluiter van het geneesmiddel worden alle mogelijke bijwerkingen van Janumet opgesomd.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Janumet”