Menu
Sale

Januvia

Artikelnummer: 1517adc22a8d.

* Oorspronkelijke prijs was: € 195,99.Huidige prijs is: € 170,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Januvia?

Januvia is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om de suikerspiegel van het bloed te verlagen. De werkzame stof van het geneesmiddel is sitagliptine en dit is een zogeheten DPP 4-remmer. Het geneesmiddel voorkomt de afbraak van incretinehormonen, die een belangrijke rol spelen bij de aanmaak van insuline door het lichaam. Door het geneesmiddel te gebruiken, wordt er meer insuline geproduceerd door het lichaam en wordt de glucosewaarde in het bloed stabiel.

Wanneer gebruikt u Januvia?

Januvia wordt gebruikt door patiënten met diabetes mellitus type 2. Mensen met deze vorm van suikerziekte, hebben te maken met een verstoord glucoseniveau in het bloed omdat het lichaam zelf niet voldoende insuline aanmaakt om de glucose in het bloed af te breken. Door Januvia te gebruiken, komt de suikerspiegel van het bloed weer in balans.

Wanneer gebruikt u geen Januvia?

Ten eerste is Januvia niet geschikt voor mensen die overgevoelig of allergisch zijn voor een van de stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter voor complete lijst). Heeft de patiënt een aandoening aan de alvleesklier, galstenen, een verhoogd vetgehalte in het bloed of andere gezondheidsklachten, dan moet dit aan de arts gemeld worden. Worden er andere geneesmiddelen gebruikt of drinkt de gebruiker veel alcohol, dan moet dit ook gemeld worden. De arts bepaalt vervolgens of de gebruiker Januvia wel of niet mag gebruiken.

Hoe dient u Januvia te gebruiken?

Januvia wordt geleverd in de vorm van tabletten, die de gebruiker zonder te kauwen en met een beetje water in moet slikken. De gebruiker kan het geneesmiddel het beste bij het ontbijt innemen. Zijn de klachten van diabetes mellitus type 2 eenmaal verdwenen, dan moet de gebruiker Januvia blijven gebruiken. Bij een vergeten dosis Januvia, wordt de vergeten dosis alleen niet meer ingenomen als het al bijna tijd is voor het volgende tablet. Er mag geen dubbele dosis van Januvia ingenomen worden.

Dosering

Januvia wordt voorgeschreven in diverse sterktes. De arts bepaalt welke sterkte de gebruiker van het geneesmiddel nodig heeft. De gebruikelijke dosering voor iedere sterkte is 1 tablet per dag, bij voorkeur in de ochtend ingenomen. Een arts bepaalt hoe lang het geneesmiddel gebruikt mag worden.

Bijwerkingen

Het gebruik van Januvia kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, waaronder een te laag bloedsuikergehalte in het bloed (hypo). Deze bijwerking kan sneller optreden als de gebruiker naast Januvia ook andere glucoseverlagende middelen slikt. Andere bijwerkingen die gemeld worden over het geneesmiddel, zijn klachten als Maag-darmklachten, spierpijn, gewrichtspijn, wazig zien en duizeligheid. In de bijsluiter van het geneesmiddel staat een complete opsomming van de mogelijke bijwerkingen van Januvia.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Januvia”