Menu
Sale

Jentadueto

Artikelnummer: e348ce784bff.

* Oorspronkelijke prijs was: € 122,70.Huidige prijs is: € 112,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Jentadueto?

Jentadueto is een geneesmiddel dat de suikerspiegel van het bloed verlaagt. Het medicijn wordt voorgeschreven aan en gebruikt door mensen met diabetes type 2. De werkzame stoffen van Jentadueto zijn linagliptine en metformine.

Wanneer gebruikt u Jentadueto?

Jentadueto wordt gebruikt door mensen met diabetes type 2. Mensen die deze aandoening hebben, hebben te maken met een alvleesklier die onvoldoende insuline produceert. Ook reageren de spieren en de lever niet voldoende op de insuline die wel in het lichaam aanwezig is, waardoor het bloedsuikergehalte te hoog wordt.

Mensen met diabetes type 2 krijgen doorgaans eerst metformine voorgeschreven. Helpt dit geneesmiddel niet goed, dan kan een combinatiemedicijn als Jentadueto helpen om de klachten van diabetes type 2 te verminderen. Jentadueto verlaagt de bloedsuikerspiegel door het insulineniveau in het lichaam beter op peil te houden. Hierdoor maakt het lichaam ook minder glucose aan na het eten en heeft de gebruiker bovendien een verminderd hongergevoel.

Wanneer gebruikt u geen Jentadueto?

Jentadueto mag niet door iedereen gebruikt worden. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van het medicijn (zie bijsluiter), een hartaandoening hebben, een leverprobleem hebben, een nierprobleem hebben, een ernstige ontsteking hebben, ongereguleerde diabetes of diabetische ketoacidose hebben, uitgedroogd zijn of grote hoeveelheden alcohol drinken. Ook wordt Jentadueto niet gebruikt door mensen die ooit in een diabetische precoma zijn geraakt of die diabetes type 1 hebben.

Hoe dient u Jentadueto te gebruiken?

Jentadueto wordt geleverd in de vorm van tabletten, die zonder te kauwen en met een beetje vloeistof ingenomen worden. Door de tabletten tijdens of vlak na de maaltijd in te nemen, kunnen maag-darmklachten voorkomen worden. Jentadueto wordt altijd gecombineerd met een aangepast dieet en een bewegingsplan voor de beste effecten.

Dosering

Jentadueto wordt in diverse sterktes geleverd. Een arts bepaalt welke sterkte de gebruiker nodig heeft voor de beste werking van het geneesmiddel. De gebruikelijke dosering van Jentadueto is tweemaal daags 1 tablet. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar.

Bijwerkingen

Jentadueto kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder maag-darmproblemen, huiduitslag en verkoudheidsklachten. Maag-darmproblemen kunnen voorkomen of in ieder geval verminderd worden door de tabletten tijdens of net na de maaltijd in te nemen. Krijgt u last van de andere bijwerkingen door het gebruik van Jentadueto, dan wordt aangeraden dit met uw arts te bespreken.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Jentadueto”