Menu
Sale

Kininesulfaat

Artikelnummer: b602b3b8df98.

* Oorspronkelijke prijs was: € 71,50.Huidige prijs is: € 61,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Kininesulfaat?

Kininesulfaat is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om malaria te bestrijden. De werkzame stof van het medicijn is kinine en deze stof doodt malariaparasieten die in de rode bloedcellen voorkomen. Het geneesmiddel wordt niet gebruikt om een besmetting van de malariamug te voorkomen, maar wel om een bestaande malaria-aanval te behandelen.

Wanneer gebruikt u Kininesulfaat?

Kininesulfaat wordt voorgeschreven bij malaria tropica, een vorm van malaria die veel voorkomt. Door Kininesulfaat te gebruiken, worden de malariaparasieten in de rode bloedcellen gedood en zo kan een malaria-aanval gestopt worden. Doorgaans wordt Kininesulfaat voorgeschreven in combinatie met een ander geneesmiddel, zoals antibiotica.

Wanneer gebruikt u geen Kininesulfaat?

Kininesulfaat mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor kinine of de hulpstoffen in het geneesmiddel, die een bepaalde vorm van een enzymtekort hebben, die een oogzenuwontsteking hebben, die te maken hebben met oorsuizen of die hemoglobine in de urine hebben. Ook kan het geneesmiddel een wisselwerking hebben met andere medicijnen, waardoor het niet altijd gecombineerd mag worden met bestaande medicatie. Om te achterhalen of u Kininesulfaat mag gebruiken met uw medicatie, wordt aangeraden om uw arts te vertellen welke geneesmiddelen u op dit moment gebruikt.

Hoe dient u Kininesulfaat te gebruiken?

Kininesulfaat wordt geleverd in de vorm van de tabletten, die tijdens of na de maaltijd ingenomen moeten worden om maag-darmklachten te voorkomen. Een tablet Kininesulfaat moet in zijn geheel (zonder te kauwen) en met een beetje water worden ingenomen. Hoe vaak de gebruiker het geneesmiddel precies in moet nemen, wordt bepaald door een arts. Kininesulfaat moet gebruikt worden tot de gebruiker minimaal zeven dagen helemaal vrij van koorts is.

Dosering

Kininesulfaat wordt voorgeschreven in verschillende doseringen. De gebruikelijke dosering van het geneesmiddel is driemaal daags 3 tabletten van 200 milligram voor volwassenen en driemaal daags 10 milligram Kininesulfaat per kilo lichaamsgewicht voor kinderen. De arts kan een andere dosering voorschrijven, die de gebruiker altijd aan dient te houden bij het gebruik van Kininesulfaat.

Bijwerkingen

Kininesulfaat kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, zoals maag-darmklachten (te verminderen door het geneesmiddel tijdens of na de maaltijd in te nemen), een bittere smaak in de mond, trillen of beven, oorsuizen, hoorstoornissen, stoornissen in het gezichtsveld en hartritmestoornissen. Heeft u last van hevige bijwerkingen, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Kininesulfaat”