Menu
Sale

Kliovance (Activelle)

Artikelnummer: f00fd6d5b008.

* Oorspronkelijke prijs was: € 110,49.Huidige prijs is: € 97,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Kliovance (Activelle)?

Kliovance (Activelle) is een geneesmiddel dat effectief helpt bij overgangsklachten. Het hormoonpreparaat wordt doorgaans voorgeschreven aan vrouwen die in de menopauze zitten en te maken hebben met een verstoorde balans van de hormonen. De werkzame stoffen van Kliovance (Activelle) zijn estradiol en norethisteron. Het gaat om een geneesmiddel met zowel een oestrogeenhormoon als een progestageenhormoon, dat de hormoonbalans effectief terugbrengt.

Wanneer gebruikt u Kliovance (Activelle)?

Kliovance (Activelle) wordt voorgeschreven aan vrouwen die last hebben van klachten door de overgang, zoals opvliegers, nachtzweten, droogheid van de vagina, pijn bij het vrijen, een droge mond, droge ogen, een verminderd libido, angsten, depressies, stemmingswisselingen en botontkalking. Het geneesmiddel vult het tekort aan oestrogeen aan, waardoor de klachten verminderen. Het progestageenhormoon in het geneesmiddel beschermt de baarmoeder tegen bijwerkingen, voor een optimale werking van het geneesmiddel.

Wanneer gebruikt u geen Kliovance (Activelle)?

Kliovance (Activelle) is niet geschikt voor iedere vrouw in de overgang. Het geneesmiddel is in ieder geval niet geschikt voor:

  • Vrouwen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel;
  • Vrouwen die een ernstige leverziekte hebben (gehad);
  • Vrouwen die een trombose hebben (gehad);
  • Vrouwen die een vorm van kanker hebben (gehad) die overgevoelig is voor het hormoon oestrogeen;
  • Vrouwen die een ernstige lever- of bloedziekte hebben (gehad);
  • Vrouwen met onverklaarbare vaginale bloedingen.

Bij het gebruik van andere geneesmiddelen, moet het gebruik van Kliovance (Activelle) overlegd worden met een arts.

Hoe dient u Kliovance (Activelle) te gebruiken?

Kliovance (Activelle) wordt geleverd in drukstrips met 28 tabletten. Iedere dag neemt de gebruiker 1 tablet, het liefst op een vast tijdstip (om het vergeten van een dosering tegen te gaan) en met een kleine hoeveelheid water. Het geneesmiddel mag met of zonder voedsel ingenomen worden.

De tabletten dienen achter elkaar gebruikt te worden, ofwel zonder een stopweek. Enkel als de arts expliciet anders adviseerd, wordt er een stopweek ingelast bij het gebruik van Kliovance (Activelle).

Dosering

De dosering van Kliovance (Activelle) is eenmaal daags 1 tablet. De gebruiker mag niet van de dosering afwijken, tenzij anders geadviseerd door een dokter.

Bijwerkingen

Een behandeling met het geneesmiddel Kliovance (Activelle) kan voor specifieke bijwerkingen zorgen. Niet alle gebruikers van het geneesmiddel krijgen deze klachten, maar u moet wel rekening houden met het ontstaan van bijwerkingen als misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, doorbraakbloedingen, vaginale afscheiding, stemmingswisselingen en pijnlijke borsten.

Doorgaans worden de bijwerkingen na een tijdje vanzelf minder. Dit komt omdat het lichaam langzaam gewend raakt aan de hormonen die in Kliovance (Activelle) zitten, waardoor de klachten van het gebruik van het geneesmiddel minder worden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Kliovance (Activelle)”