Menu
Sale

Komboglyze

Artikelnummer: 1caba97ff6cb.

*  107,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Komboglyze?

Komboglyze is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om diabetes te behandelen. Het diabetesmedicijn heeft twee werkzame stoffen, namelijk saxagliptine en metformine. Beide stoffen werken bloedsuikerverlagend, waardoor de klachten van diabetes afnemen.

Wanneer gebruikt u Komboglyze?

Komboglyze wordt gebruikt bij diabetes type 2. Door Komboglyze te gebruiken, verlaagt de bloedsuikerspiegel op verschillende manieren. Ten eerste door het lichaam na de maaltijd minder glucose te laten produceren, ten tweede door het bloedsuikergehalte actief te verlagen en tot slot door het hongergevoel te verminderen.

Komboglyze wordt doorgaans pas voorgeschreven als een behandeling met alleen metformine of saxagliptine niet het gewenste effect heeft. Omdat het om een combinatiemedicijn gaat, is de werking van Komboglyze sterker.

Wanneer gebruikt u geen Komboglyze?

Komboglyze is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van het geneesmiddel (zie bijsluiter). Ook mag u het geneesmiddel niet gebruiken als u ooit in een diabetische precoma bent geraakt, hart- lever- of nierproblemen hebt, een ernstige ontsteking hebt, diabetische ketoacidose hebt, uitgedroogd bent, grote hoeveelheden alcohol drinkt of diabetes type 1 hebt.

Komboglyze kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. Om te voorkomen dat dit bij u gebeurt, moet u uw huidige medicatie altijd melden bij de arts. De arts bepaalt vervolgens of u dit geneesmiddel wel of niet met uw huidige medicatie mag combineren.

Hoe dient u Komboglyze te gebruiken?

Komboglyze wordt geleverd in de vorm van tabletten. Door het tablet tijdens of vlak na de maaltijd in te nemen, wordt de kans op maag-darmklachten door het gebruik van Komboglyze kleiner. Belangrijk: Komboglyze heeft alleen effect als het geneesmiddel gecombineerd wordt met een goed dieet en een beweegplan om voldoende te bewegen. Een arts kan over het dieet en het beweegplan adviseren.

Dosering

Het geneesmiddel kan in diverse sterktes voorgeschreven worden en een arts bepaalt altijd welke sterkte de gebruiker krijgt. De gebruikelijke dosering van Komboglyze is tweemaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar.

Bijwerkingen

Net zoals andere geneesmiddelen, kan Komboglyze ook voor bijwerkingen zorgen. Klachten die over dit geneesmiddel gemeld zijn door andere gebruikers, zijn hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, duizeligheid, maag-darmklachten, urineweginfecties en verkoudheidsklachten. Maag-darmklachten kunnen voorkomen of verminderd worden door het geneesmiddel tijdens of na de maaltijd in te nemen. Heeft u last van deze of andere bijwerkingen, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Komboglyze”