Menu
Sale

Lactulosestroop

Artikelnummer: b12b4b22594a.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 57,40.Huidige prijs is: € 52,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lactulosestroop?

Lactulosestroop is een laxeermiddel. De werkzame stof lactulose wordt in de darmen omgezet in natuurlijke zuren (melkzuur, azijnzuur). Deze zuren trekken water naar de darmen en prikkelen de darmwand. Dit geneesmiddel is een laxeermiddel. In dit medicijn zit de werkzame stof lactulose. Deze stof zet zich in de darmen om tot een natuurlijk zuur (melkzuur en azijnzuur). Deze zuren trekken water naar de darmen waardoor ze geprikkeld worden. Hierdoor wordt de ontlasting zachter en ook volumineuzer waardoor het naar de toilet gaan gestimuleerd wordt. Het lichaam went niet snel aan dit geneesmiddel en daardoor kunt u het voor een langere periode gebruiken zonder enige problemen te ondervinden.

Wanneer gebruikt u Lactulosestroop?

Als u last heeft van een obstipatie (incidenteel of chronisch) dan kunt u dit medicijn gebruiken. Het is belangrijk om ook veel te gaan drinken, een vezelrijk dieet te volgen en om voldoende te gaan bewegen.

Wanneer kunt u geen Lactulosestroop gebruiken?

Als u zwanger wilt worden of al bent dan kunt u uw arts informeren over het gebruik van dit medicijn. Eigenlijk is het veilig om dit geneesmiddel te gebruiken tijdens de zwangerschap en wanneer u borstvoeding geeft.

Hoe dient u Lactulosestroop te gebruiken?

Het is goed om dit geneesmiddel in de ochtend in te nemen tijdens het eten van het ontbijt. Gebruik het maatbekertje om de juiste hoeveelheid af te meten. Neem de vloeistof in een keer in. Het is mogelijk om de stroop met een beetje sap of wat water in te nemen. Het is goed om dit medicijn net zo lang te gebruiken tot het probleem van de obstipatie is opgelost. Als de arts anders adviseert dan dient u dat advies natuurlijk op te volgen. Aangezien het geneesmiddel water aantrekt is het belangrijk dat u ook voldoende water drinkt. Drink anderhalf tot twee liter water per dag. Als u niet voldoende water gaat drinken dan kan de verstopping nog erger worden.

Dosering

Dit geneesmiddel is verkrijgbaar in een verpakking van 500 milliliter. Volwassenen en kinderen vanaf veertien jaar dienen 45 milliliter per dag in te nemen. U kunt dit in een keer innemen, maar ook over meerdere dosissen over de hele dag verdelen.

Eventuele bijwerkingen

Ook bij dit medicijn is het mogelijk dat u last krijgt van bijwerkingen. Denk hierbij aan het krijgen van buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderig worden of misselijk zijn. Vaak verdwijnen deze klachten na enige tijd. Ook kan bij een te hoge dosering diarree ontstaan. Het is dan vaak verstandig om de dosis te verlagen. Overleg dit met uw arts. Lees ook de bijsluiter voor mogelijke andere bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lactulosestroop”