Menu
Sale

Lansoprazol

Artikelnummer: aa0598a2cbf8.
Categorie:

*  48,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lansoprazol?

Lansoprazol is een maagzuurremmer (protonpompremmers). Maagzuur is nodig voor de vertering van voedsel. Dit medicijn is een maagzuurremmer. Ze worden ook wel eenprotonpompremmers genoemd. Maagzuur helpt om het eten en de voeding te verteren. Bij wondjes in het maagslijmvlies kun hier een pijnlijk gevoel van krijgen. Ook als er teveel maagzuur is, is dat niet prettig. Daarnaast kun je ook last krijgen van oprispingen. Het medicijn Lansoprazol zorgt ervoor dat de klachten weggaan of zelfs helemaal verdwijnen. Het medicijn is alleen op recept te verkrijgen.

Wanneer gebruikt u Lansoprazol?

Dit medicijn wordt gebruikt en voorgeschreven als een ander maagzuurbindend geneesmiddel niet voldoende werkt. Het helpt om maagklachten als een brandend maagzuur, het krijgen van zure oprispingen, het krijgen van een opgeblazen gevoel, reflux (als maagzuur weer naar de slokdarm terugstroomt, bij een maagzweer of een darmzweer of bij andere maagaandoeningen. Ook wanneer de maag geïrriteerd reageert op de maagklachten kan het voorgeschreven worden.

Wanneer kunt u geen Lansoprazol gebruiken?

Dit medicijn is niet geschikt voor kinderen. Ook als u overgevoelig bent voor lansoprazol of andere protonpomremmers of een van de hulpstoffen dient u dit medicijn niet in te nemen. Als u het medicijn atazanavir gebruikt (bij HIV infecties) dient u dit niet met dit medicijn te combineren.
Als u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft dan dient u met uw arts te overleggen of u dit medicijn kunt gebruiken.

Hoe dient u Lansoprazol te gebruiken?

Het is belangrijk om de capsule in zijn geheel door te slikken en samen met wat water of een andere vloeistof in te nemen. Het beste is om dit in de ochtend te doen nog voordat u wat gaat eten (op een lege maag). Het beste is om de capsule een half uur van tevoren in te nemen. Als u twee keer per dag dit medicijn moet gebruiken dan is het goed om het medicijn in de ochtend en in de avond in te nemen. Volg het advies van de arts op over hoe lang u het medicijn dient in te nemen.

Dosering

Dit medicijn is verkrijgbaar in een capsule met 15 milligram en een capsule van 30 milligram. Voor volwassenen geldt in het algemeen dat u een keer per dag een capsule dient in te nemen van 15 milligram of van 30 milligram. Uw arts weet precies hoeveel en hoe vaak u het medicijn dient in te nemen. Het is verschillend per maagaandoening welke hoeveelheid en met welke frequentie u de medicijnen dient te gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

U kunt last krijgen van bijwerkingen als u dit medicijn gebruikt. Den hierbij aan misselijkheid, buikpijn, overgeven, verstopping, diarree of winderigheid. Ook kunt u last krijgen van duizeligheid, hoofdpijn of vermoeidheid. Natuurlijk is het slechts mogelijk dat u last krijgt van de bijwerkingen. Het is niet per se het geval dat u last krijgt van bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lansoprazol”