Menu
Sale

Lercanidipine

Artikelnummer: 82d0261e343d.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lercanidipine?

Lercanidipine is een geneesmiddel uit de groep calciumblokkers: medicijnen die de bloedvaten verwijden en op die manier de bloeddruk verlagen. Dit medicijn is een calciumblokker. Een calciumblokker verwijdt de bloedvaten en helpt om de bloeddruk op die manier te verlagen.

Wanneer gebruikt u Lercanidipine?

Het medicijn wordt voorgeschreven door artsen wanneer iemand een te hoge bloeddruk heeft. Ook als andere bloeddrukverlagende medicijnen niet voldoende werken wordt dit medicijn gebruikt.

Wanneer kunt u geen Lercanidipine gebruiken?

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dan dient u geen gebruik te maken van dit geneesmiddel. Ook wanneer u allergisch bent voor de werkzame stof lercanidipine hydrochloride of een van de andere hulpstoffen in het medicijn dient u dit medicijn niet te nemen. Ook wanneer u ernstige aandoeningen heeft aan de lever of de nieren dan is het beter om dit medicijn niet te gebruiken.

Hoe dient u Lercanidipine te gebruiken?

Het is belangrijk om dit medicijn iedere dag op een vaste tijd in te nemen. Het is verstandig om het medicijn altijd in de ochtend of in de avond in te nemen. Neem het altijd vijftien minuten voor de maaltijd in. Het is beter om geen grapefruit of grapefruitsap te eten als u dit medicijn gebruikt. Het kan namelijk de werking van het medicijn versterken.

Dosering

Het medicijn is beschikbaar in tabletten van 10 milligram en van 20 milligram. Uw arts weet precies welke sterkte u nodig heeft. Het is gebruikelijk voor volwassenen vanaf 18 jaar om een keer per dag een tablet in te nemen. Het is verstandig om het advies van de arts hierbij te volgen. Hebt u een keer een dosering gemist? Dan kunt u deze op het moment dat u zich dit realiseert alsnog deze dosis innemen, tenzij het tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosering. Als u een overdosering neemt dan kunt u namelijk een te lage bloeddruk krijgen, bewusteloos raken of een snelle hartslag krijgen. Als u een overdosis heeft genomen dient u altijd uw arts te waarschuwen.

Eventuele bijwerkingen

Het is goed om te weten dat u last kunt krijgen van bijwerkingen bij heet gebruik van dit medicijn. Eigenlijk heeft ieder medicijn wel bijwerkingen. U moet hierbij denken aan het krijgen van een duizelig gevoel, slaperig worden, vermoeid zijn of hoofdpijn krijgen. Ook kunt u hartkloppingen krijgen. Natuurlijk hoeft dit niet het geval te zijn. Per persoon is het verschillend of de bijwerkingen überhaupt optreden en zo ja, welke bijwerkingen er dan optreden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lercanidipine”