Menu
Sale

Lescol (fluvastatine)

Artikelnummer: 89af10cc3467.
Categorie:

*  139,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lescol (fluvastatine)?

Lescol wordt voorgeschreven aan patiënten met een te hoog cholesterolgehalte of aan patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatproblemen. Patiënten met een te hoog cholesterol of met een hogere kans op hart- en vaatziekten krijgen het medicijn Lescol voorgeschreven. Het medicijn zorgt ervoor dat het vetgehalte en ook het cholesterolgehalte in uw bloed wordt verlaagd. Ook remt het de aanmaak van cholesterol in de lever. Het zorgt ervoor dat het cholesterolgehalte weer op niveau komt en in balans raakt. Dit medicijn valt onder de groep geneesmiddelen welke statines genoemd worden. Statines zijn cholesterolsyntheseremmers welke ervoor zorgen dat het cholesterolgehalte met 30 tot 50 procent verlaagd worden. Het helpt ook om de irritatie van de binnenwand van de slagaders te verminderen. Door de krachtige werking en de snelheid waarmee ze resultaat geven maken deze medicijnen erg populair bij de artsen.

Wanneer gebruikt u Lescol (fluvastatine)?

In dit medicijn zit de werkzame stof fluvastatinenatrium. Deze stof helpt om de productie van de slechte cholesterol (LDL) tegen e gaan. Dit slechte cholesterol bevindt zich vooral in de slagaders en verhoogt de kans op hart- en vaatproblemen, doordat de slagaders nauwer worden. Het medicijn Lescol helpt om de werking van een enzym in de lever te blokkeren om dit verkeerde type cholesterol aan te maken. Het helpt om de cholesterolproductie te verlagen. Ook worden er minder slechte vetten gemaakt en wordt juist de productie van het goede cholesterol HDL bevordert. Het goede cholesterol helpt om het gehalte slechte cholesterol te verlagen.

Wanneer kunt u geen Lescol (fluvastatine) gebruiken?

Lescol is niet geschikt voor mensen welke een leverziekte hebben. Ook voor kinderen onder de negen jaar wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden. Ook als u zwanger bent of borstvoeding geeft moet u dit medicijn niet gebruiken. Het medicijn kan namelijk risico’s voor uw kind opleveren. Als u specifieke medicijnen gebruikt dan is het goed om dit te melden bij uw arts.

Hoe dient u Lescol (fluvastatine) te gebruiken?

Het is belangrijk om altijd de instructies van uw arts op te volgen. Ook is het goed om de bijsluiter goed door te nemen. Afhankelijk van hoeveel cholesterolverlaging er moet ontstaan wordt de dosering afgestemd. Volwassenen nemen dagelijks vaak een dosis in van 20 milligram tot 80 milligram in. Het lichaam maakt voor in de nacht cholesterol aan. Het is daarom belangrijk om het medicijn in de avond in te nemen. Als u twee keer per dag een tablet dient in te nemen dan is het goed om dit in de ochtend te doen en de avond. Neem wat water of een andere vloeistof om de tablet in zijn geheel door te slikken. Het is ook verstandig om tijdens het innemen van het medicijn een dieet te volgen. Het is mogelijk dat wanneer u stopt met het innemen van dit medicijn het cholesterolgehalte weer omhoog gaat. Het is daarom verstandig om dit medicijn dagelijks te gebruiken tot uw arts aangeeft dat u kunt stoppen. Een bloedtest kan aangeven wat de waarden in uw bloed zijn.

Dosering

Volwassenen kunnen een dosis van 20 milligram tot 80 milligram innemen. Het is afhankelijk van wat uw arts u voorschrijft. De tabletten zijn beschikbaar in een dosis van 20 en 40 milligram.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Eigenlijk is dit bij ieder medicijn mogelijk. Bij Lescol kunt u spierpijn krijgen, hoofdpijn, vermoeidheid, huidreacties of slaapstoornissen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lescol (fluvastatine)”