Menu
Sale

Levothyroxine (Thyrax)

Artikelnummer: 4bc14f24639c.

*  75,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Levothyroxine (Thyrax)?

Levothyroxine (Thyrax) is een schildkliermedicijn. De werkzame stof van het geneesmiddel is levothyroxine en dit betreft een schildklierhormoon. Levothyroxine (Thyrax) compenseert het tekort aan schildklierhormonen in het lichaam aan, zodat klachten door een tekort aan deze belangrijke hormonen verminderd worden en uiteindelijk helemaal verdwijnen. Het is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat er altijd een recept van een erkend arts nodig is om Levothyroxine (Thyrax) te verkrijgen.

Wanneer gebruikt u Levothyroxine (Thyrax)?

Levothyroxine (Thyrax) wordt voorgeschreven bij een te traag werkende schildklier. Werkt de schildklier te traag, dan worden er te weinig hormonen geproduceerd. Dit kan leiden tot diverse lichamelijke klachten, waaronder lusteloosheid, vermoeidheid, traag handelen en het toenemen van het lichaamsgewicht.

Levothyroxine (Thyrax) heft het tekort aan schildklierhormonen op. Hierdoor verminderen de symptomen van een te traag werkende schildklier of verdwijnen deze klachten helemaal.

Wanneer gebruikt u geen Levothyroxine (Thyrax)?

Levothyroxine (Thyrax) is geen geschikt geneesmiddel voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof in het geneesmiddel. Worden er andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet dit altijd aan de arts gemeld worden. Sommige geneesmiddelen kunnen verkeerd op elkaar reageren, waardoor het melden van het gebruik van specifieke medicijnen gewenst is.

Hoe dient u Levothyroxine (Thyrax) te gebruiken?

Levothyroxine (Thyrax) wordt geleverd in de vorm van tabletten, die geheel en met voldoende vloeistof ingeslikt moeten worden. Artsen raden aan het geneesmiddel in de ochtend op een lege maag te nemen, ongeveer een half uur voor het ontbijt. Zit er voedsel in de maag bij het innemen van Levothyroxine (Thyrax), dan is de werking van het geneesmiddel namelijk verminderd.

Bij een vergeten dosis, moet Levothyroxine (Thyrax) alsnog ingenomen worden. Is het al tijd voor de nieuwe dosering, dan mag de gebruiker geen dubbele dosering nemen. Alleen als u er voor het innemen van het nieuwe tablet achter komt dat u een tablet bent vergeten, mag u dit tablet alsnog nemen.

Dosering

Levothyroxine (Thyrax) is verkrijgbaar in de sterktes 0,025 mg, 0,100 mg en 0,150 mg. Doorgaans wordt er eerst een lage dosering voorgeschreven, die enkel overschreden wordt met een hogere dosering als het geneesmiddel niet voldoende helpt. Heeft de gebruiker veel last van bijwerkingen, dan kan de dosering weer aangepast worden. U neemt Levothyroxine (Thyrax) eenmaal daags een half uur voor het ontbijt in.

Bijwerkingen

Levothyroxine (Thyrax) kan enkele bijwerkingen veroorzaken, waaronder een versnelde hartslag, hartkloppingen, pijn op de borst, trillen, hoofdpijn en rusteloosheid. Heeft de gebruiker veel last van deze of andere bijwerkingen, dan is het raadzaam om contact op te nemen met een arts.

Als u in één van bovenstaande punten geïnteresseerd bent, verzoeken wij u om op onderstaande oranje button te klikken. Hier vindt u meer informatie of bent u in de gelegenheid dit medicijn online aan te schaffen zonder een eigen recept.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Levothyroxine (Thyrax)”