Menu
Sale

Lipitor

Artikelnummer: e8e5a6d89497.

*  75,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lipitor?

Wat is Lipitor? Lipitor is een cholesterolverlagend middel. De werkzame stof atorvastatine behoort tot de medicijngroep ‘statines’. Als iemand een te hoog cholesterol gehalte heeft dan wordt er Lipitor voorgeschreven en gebruikt. Het medicijn zorgt dat de aanmaak van cholesterol in de lever wordt geremd. Ook helpt het medicijn dat het cholesterol verlaagd wordt en ook het gehalte vetten in het bloed omlaag gaat. De werkzame stof in het medicijn is atorvastatine. Deze stof valt onder decholesterolsyntehseremmers (de statines). Als iemand een te hoog cholesterol gehalte heeft dan is de kans op hart- en vaatziekten een stuk hoger. Ook factoren als overgewicht een hoge bloeddruk, veel roken en te weinig bewegen zorgen voor een hoger risico. Het is daarom slim om lipitor te gebruiken om het cholesterol gehalte te verlagen.

Wanneer gebruikt u Lipitor?

U dient et medicijn te gebruiken als u een te hoog cholesterolgehalte heeft of wanneer er teveel vetten in het bloed zitten.

Wanneer kunt u geen Lipitor gebruiken?

Als u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft dient u geen Lipitor te gebruiken. Ook is het onverstandig om alcohol te nemen in combinatie met dit medicijn.

Hoe dient u Lipitor te gebruiken?

U dient de tablet in zijn geheel met wat water in te nemen. Doe dit een keer per dag. Als u een keer een dosis bent vergeten dan kunt u deze alsnog innemen.
Het is ook belangrijkom een cholesterolverlagend dieet te gebruiken bij het innemen van deze medicijnen.

Dosering

Het medicijn is te verkrijgen in 10 milligram, 20 milligram en ook 40 milligram. Het is belangrijk om de bijsluiter goed te lezen als u het medicijn gaat gebruiken. Het is gebruikelijk om 10 milligram per dag te gebruiken. Als dit niet het gewenste effect bezorgd dan is het goed om de dosis te verhogen.

Eventuele bijwerkingen

Als u dit medicijn gaat gebruiken dan kunnen er bijwerkingen ontstaan. Denk hierbij aan het krijgen van diarree, misselijkheid en ook het krijgen van spierpijn. De spierpijn treedt vaak op in de kuiten of de onderrug. Vaak zal de arts de dosering verlagen om zo de spierpijn te voorkomen. Ook kunt u duizelig worden, zich vermoeid voelen of keelpijn krijgen. Lees ook de bijsluiter voor andere bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lipitor”