Menu
Sale

Lipostat

Artikelnummer: a3ba3fe7a3e3.
Categorie:

*  132,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lipostat?

Lipostat is een medicijn dat het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. De werkzame stof is pravastatine, een van de zogenoemde cholesterolsyntheseremmers. Het medicijn zorgt ervoor dat de lever minder cholesterol aanmaakt. Dit medicijn wordt gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. De werkzame stof in dit medicijn is pravastatine. Pravastatine is een cholesterolsyntheseremmer. Het medicijn zorgt ervoor er voor dat de lever minder cholesterol gaat aanmaken. Op die manier wordt de kans op hart-en vaatziekten verminderd.

Wanneer gebruikt u Lipostat?

Dit medicijn wordt gebruikt wanneer het cholesterolgehalte te hoog is in het bloed. Een arts kan het middel voorschrijven als een patiënt een hogere kans heeft op hart- en vaatproblemen.

Wanneer kunt u geen Lipostat gebruiken?

Als u zwanger bent of wilt worden of wanneer u borstvoeding geeft kunt u beter geen gebruik maken van dit medicijn.

Hoe dient u Lipostat te gebruiken?

In de nacht wordt door de lever cholesterol aangemaakt. Het is daarom verstandig en het beste om in de avond het medicijn te gaan gebruiken.

Dosering

Het medicijn is te verkrijgen in tabletten van 10 milligram, 20 milligram en ook van 40 milligram. Een arts weet precies welke hoeveelheid u dient te gebruiken. Het is gebruikelijk dat u een keer per etmaal een tablet gebruikt. Natuurlijk kan een arts hiervan afwijken. Als u een keer een dosis bent vergeten dan kunt u deze alsnog nemen tot acht uur voor de volgende dosis.

Eventuele bijwerkingen

Net als tal van andere medicijnen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van dit medicijn. Zo kunt u last krijgen van spierklachten, zoals spierkramp, spierpijn en ook gewrichtspijn. Als dit het geval is dan kunt u het bete contact opnemen met uw arts. Het kan hier gaan om een zeldzame bijwerking. Daarnaast kunt u ook last krijgen van duizeligheid. Vaak verdwijnt dit na een tijdje. Lees ook de bijsluiter.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lipostat”