Menu
Sale

Lisinopril Hydrochloorthiazide

Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 59,95.Huidige prijs is: € 48,79.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lisinopril Hydrochloorthiazide?

Lisinopril is ter behandeling van hoge bloeddruk, oftewel hypertensie.

Wanneer gebruikt u Lisinopril Hydrochloorthiazide?

Lisinopril/Hydrochloorthiazide ook wel Lisinopril/HCTZ genoemd is een generieke combinatiebehandeling tegen hoge bloeddruk en wordt door farmaceutisch bedrijf geproduceerd. De twee actieve ingrediënten in dit medicijn dragen beide bij aan bloeddrukverlaging. Lisinopril is een ACE-remmer en is werkzaam doordat het de productie van een enzym genaamd angiotensine II remt. Dit enzym verstoord namelijk het hormoon angiotensine, wat de bloeddruk helpt te reguleren en kan zo bijdragen aan hoge bloeddruk. Lisinopril zorgt ervoor dat dit enzym geen invloed kan uitoefenen en helpt zo de bloeddruk te verlagen. Hydrochloorthiazide is werkzaam doordat het de hoeveelheid zout die de nieren uit uw lichaam verwijderen verhoogt, waardoor u overtollig zout uit plast en niet in het lichaam vasthoudt. Hierdoor vermindert ook het vochtgehalte in uw bloed en zo wordt de bloeddruk verlaagd.

Wanneer gebruikt u geen Lisinopril Hydrochloorthiazide?

Gebruik Lisinopril/HCTZ niet wanneer u het volgende heeft of ooit heeft gehad: ernstige leverklachten of nierklachten, een allergie voor andere ACE-remmers of sulfonamiden, angio oedeem of diabetes waarbij de behandeling aliskiren wordt gebruikt. Lisinopril Hydrochloorthiazide wordt afgeraden voor gebruik tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Hoe dient u Lisinopril Hydrochloorthiazide te gebruiken?

Oraal, dagelijks 1 tablet. Zie voor dosering en verdere informatie de bijsluiter.

Bijwerkingen

Het gebruik van Lisinopril Hydrochloorthiazide kan soms voor bijwerkingen zorgen. Zoals hoofdpijn, vermoeidheid, lethargie, misselijkheid of overgeven,nierproblemen, diarree. Mocht u andere klachten of bijwerkingen ervaren neem de bijsluiter door en indien nodig contact opnemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lisinopril Hydrochloorthiazide”