Menu
Sale

Livial

Artikelnummer: 9483aeb4c901.

*  81,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Livial?

Livial is een medicijn dat gebruikt wordt als hormoonvervangende therapie of HRT. De werkzame stof van het medicijn is tibolon en deze synthetische hormoon zorgt ervoor dat het hormoongehalte van de vrouw weer in balans raakt. Het medicijn wordt voorgeschreven aan vrouwen die in de menopauze zitten en hier vervelende overgangsklachten van ervaren.

Wanneer gebruikt u Livial?

Livial wordt voorgeschreven aan vrouwen die te maken hebben met overgangsklachten als opvliegers, (nachtelijke) zweetaanvallen, droge slijmvliezen, stemmingswisselingen en slaapstoornissen. Ook kan het medicijn voorgeschreven worden om botontkalking na de overgang te voorkomen.

Livial wordt voornamelijk gebruikt door vrouwen die al meer dan een jaar niet meer menstrueren of door vrouwen bij wie de eierstokken verwijderd zijn. Is de vrouw al in de overgang maar menstrueert zij nog wel, dan kan de arts een ander hormoonvervangend middel voorschrijven om overgangsklachten te verminderen.

Wanneer gebruikt u geen Livial?

Livial is een toegankelijk geneesmiddel dat door bijna iedere vrouw gebruikt kan worden. Bij bepaalde ernstige medische problemen, besluit de arts of het gebruik van Livial verstandig is. Ook als de patiënt al bepaalde medicijnen gebruikt, besluit de arts of het gebruik van Livial verstandig is in combinatie met de bestaande medicatie.

Hoe dient u Livial te gebruiken?

Livial wordt geleverd in de vorm van tabletten, die iedere dag op een vast tijdstip en met een kleine hoeveelheid water ingenomen worden. Livial kan voor, tijdens of na de maaltijd ingenomen worden. Bij een vergeten dosis Livial kan het middel alsnog ingenomen worden, maar niet als de gebruiker meer dan 12 uur te laat is met het innemen van het middel. Is dit wel het geval, dan wordt er een enkele dosis Livial overgeslagen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Livial is eenmaal daags 1 tablet. Alleen als de arts anders voorschrijft, kan er van deze dosering afgeweken worden.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Livial kunnen bijwerkingen optreden. Enkele bijwerkingen die er bij het gebruik van dit geneesmiddel kunnen optreden, zijn de volgende:

  • Pijnlijke of gespannen borsten;
  • Doorbraakbloedingen;
  • Een toename van het lichaamsgewicht;
  • Buikpijn.

Niet iedereen krijgt te maken met deze bijwerkingen, maar het kan wel voorkomen bij het gebruik van Livial.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Livial”