Menu
Sale

Lizinna

Artikelnummer: b816d2be6605.
Categorie:

*  74,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lizinna?

Lizinna is een anticonceptiepil die de stoffen enthinylestradiol en norgestimaat bevat. Omdat het anticonceptiemiddel zowel een oestrogeenhormoon als een progestageenhormoon bevat, wordt het ook wel een combinatiepil genoemd. De hormonen in Lizinna remmen de eisprong en veranderen de samenstelling van het baarmoeder- en baarmoedermondslijmvlies. Hierdoor kan een zwangerschap voorkomen worden.

Wanneer gebruikt u Lizinna?

Lizinna wordt gebruikt als voorbehoedsmiddel, om te voorkomen dat de gebruiker zwanger wordt door seksuele gemeenschap. Ook kan de anticonceptiepil voorgeschreven worden aan vrouwen die te maken hebben met hevige menstruatieklachten. Omdat er enkel nog een onttrekkingsbloeding plaatsvindt bij het gebruik van Lizinna (en dus geen echte menstruatie meer), verminderen deze klachten aanzienlijk.

Wanneer gebruikt u geen Lizinna?

Lizinna mag niet door iedereen gebruikt worden. Zo is het anticonceptiemiddel niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de hormonen in de pil, een herseninfarct hebben (gehad), een hartaanval hebben (gehad), een leveraandoening hebben (gehad), een alvleesklierontsteking hebben (gehad) of bepaalde vormen van kanker hebben (gehad). Heeft u vaginale bloedingen zonder duidelijke oorzaak, dan mag Lizinna ook niet gebruikt worden.

Bij het gebruik van andere geneesmiddelen moet dit altijd gemeld worden aan de arts. De arts bepaalt vervolgens of het combineren van deze geneesmiddelen met Lizinna verstandig is.

Hoe dient u Lizinna te gebruiken?

Lizinna wordt geleverd in een doordrukstrip met 21 pillen. Gedurende drie weken neemt de gebruiker iedere dag 1 pil in. Is de strip leeg, dan volgt er een stopweek. In deze zeven dagen wordt er geen Lizinna gebruikt. Op de achtste dag start de gebruiker met een nieuwe strip Lizinna.

In de stopweek komt doorgaans een onttrekkingsbloeding tot gang. Ook als deze bloeding op de achtste dag nog niet voorbij is, begint de gebruiker met een nieuwe strip.

Dosering

De standaard dosering van Lizinna is gedurende 21 dagen 1 pil per dag, om vervolgens zeven dagen geen pillen te slikken en op de achtste dag met een nieuwe strip te beginnen. Van deze dosering mag niet afgeweken worden.

Bijwerkingen

Het gebruik van anticonceptiemiddelen zoals Lizinna kan bijwerkingen geven, zoals gespannen en pijnlijke borsten, doorbraakbloedingen (spotting), hoofdpijn en maag-darmproblemen. Doorgaans komen deze bijwerkingen in het begin van het gebruik voor, als het lichaam nog moet wennen aan het gebruik van de anticonceptiepil. Houden de bijwerkingen langere tijd aan, dan wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lizinna”