Menu
Sale

Locoid

Artikelnummer: ae2e2a614ab1.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 66,70.Huidige prijs is: € 61,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Locoid?

Locoid is een geneesmiddel dat ontstekingsreacties in de huid vermindert. De werkzame stof van het medicijn is hydrocortison: een matig werkend bijnierschorshormoon. Locoid wordt op de huid aangebracht om klachten als roodheid, zwelling, schilfering en jeuk te verminderen. Het is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat het medicijn alleen verkregen en gebruikt kan worden door mensen die hier een recept voor hebben gekregen.

Wanneer gebruikt u Locoid?

Locoid wordt voorgeschreven bij huidaandoeningen die voor ontstekingsreacties zorgen, zoals het geval is bij aandoeningen als eczeem en psoriasis. Locoid maakt de ontstoken huid weer rustig, namelijk door haarvaatjes in de huid te vernauwen. Hierdoor verminderen klachten als zwelling en roodheid en heeft de gebruiker ook minder jeuk en schilfering.

Wanneer gebruikt u geen Locoid?

Locoid wordt niet gebruikt door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel. Ook is het medicijn niet geschikt voor mensen met een beschadigde en/of geschubde huid, aangezien het geneesmiddel op deze huid voor ontstekingsreacties kan zorgen. Huidaandoeningen door een bacterie, schimmel of virus worden nooit behandeld met Locoid, aangezien het geneesmiddel niet werkt tegen bacteriën, schimmels en virussen.

Gebruikt u andere geneesmiddelen, dan moet u dit altijd melden aan uw dokter. Soms werkt Locoid niet goed samen met andere geneesmiddel, waardoor het gebruik van een ander medicijn gewenst is.

Hoe dient u Locoid te gebruiken?

Locoid is verkrijgbaar in de vorm van een crème, een zalf, een vettige crème, een lotion en een crème-lotion. Welke vorm het beste werkt en wordt voorgeschreven, wordt bepaald door de arts. Locoid wordt aangebracht op een droge en schone huid, waarna het product licht ingemasseerd wordt. Na het aanbrengen van het product, is het raadzaam om de handen goed te wassen. Locoid mag niet in de ogen komen.

Dosering

Een arts bepaalt hoe lang Locoid gebruikt mag worden en hoe vaak de gebruiker het geneesmiddel mag gebruiken. De gebruikelijke dosering voor kinderen en volwassenen is een- tot driemaal daags Locoid dun aanbrengen op de aangedane plekken van de huid.

Bijwerkingen

Locoid kan enkele bijwerkingen geven, waaronder huidirritatie, overgevoeligheidsreacties en het dunner of lichter worden van de behandelde huid. Bij het ontstaan van bijwerkingen, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts. Niet alleen bij bovenstaande bijwerkingen, maar ook bij bijwerkingen die hier niet vermeld zijn.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Locoid”