Menu
Sale

Loperamide

Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 53,75.Huidige prijs is: € 50,89.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Loperamide?

Loperamide is een geneesmiddel tegen acute diarree in capsulevorm.

Wanneer gebruikt u Loperamide?

Loperamide is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden bij acute diarree. Acute diarree kan worden veroorzaakt door, een virus, bacteriële infectie of een parasiet, te veel alcohol, een slechte reactie op voeding of een allergie, of stress. Dit medicijn bevat de stof loperamide. Deze stof werkt in op bepaalde zenuwreceptoren in de darmen en zorgt er zo voor dat de darmen minder gevoelig zijn voor de signalen die de spieren aansporen om samen te krampen. Zo beweegt de voeding die verteerd wordt zich langzamer door de darmen en kan er meer water uit de ontlasting worden opgenomen. Als gevolg hiervan is de stoelgang steviger en minder waterig.

Wanneer gebruikt u geen Loperamide?

Loperamide mag niet gebruikt worden door mensen met een van de volgende aandoeningen: vatbaar voor een blokkering van de darm of een verwijding van de darm, constipatie, geblokkeerde darm of een buikzwelling,  ontsteking of irritatie van de darm, zoals veroorzaakt kan worden door diverticulose, colitis of bacteriële enterocolitis, prikkelbare darmsyndroom, of dysenterie. Ook moet men  extra voorzichtig zijn als er vocht en zoutverlies is opgetreden als gevolg van diarree, men AIDS heeft, een leveraandoening heeft of als u een inflammatoire darmaandoening heeft.

Hoe dient u Loperamide te gebruiken?

Loperamide mag slechts 1 dag lang gebruikt worden. Gebruik dit medicijn nooit langer dan 48 uur achter elkaar. Zie uitgebreide informatie in de bijsluiter.

Bijwerkingen

Neem contact op met een arts bij: een allergische reactie, zoals zwelling van het gezicht, de tong, lippen, ademhalingsmoeilijkheden of moeite met slikken, of netelroos, ernstige huiduitslag of blaren op de huid, maagpijn of zwelling en bloed in de ontlasting. Zie uitgebreide informatie in de bijsluiter.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Loperamide”