Menu
Sale

Losartan

Artikelnummer: 828121c7c9ad.
Categorie:

*  81,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Losartan?

Losartan is een medicijn dat behoort tot de groep van angiotensine II-receptorantagonisten. De stof bindt zich aan receptoren in de bloedvaten waardoor deze vernauwen en de bloeddruk stijgt. Dit medicijn valt onder de groep van angiotensine 2 receptorantagonisten. Het is een stof welke zich aan de receptoren bindt binnen de bloedvaten om zo de bloeddruk te laten stijgen. Losartan helpt om te voorkomen dat de angiotensine 2 zich aan de receptoren verbinden. Hierdoor ontspannen de bloedvaten zich en zal de bloeddruk dalen. Het medicijn helpt om de nierfunctie bij diabetes type twee patiënten te verbeteren en om een hoge bloeddruk te verbeteren.

Wanneer gebruikt u Losartan?

Dokters gebruiken dit medicijn voor kinderen vanaf zes jaar en bij volwassenen met een hoge bloeddruk (hypertensie), een verdikking van de linkerhartkamer (ook wel ventrikel) en bij hartfalen als men geen ACE remmers mag gebruiken.

Wanneer kunt u geen Losartan gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor de werkzame stoffen of een van de hulpstoffen dient u het medicijn niet in te nemen. Ook bij een ernstige lever functiestoornis, een ernstige nier functiestoornis dient u dit medicijn niet te gebruiken. Hetzelfde geldt wanneer u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft.

Hoe dient u Losartan te gebruiken?

Lees het etiket en ook de bijsluiter voor de voorgeschreven hoeveelheid. Het is belangrijk om het etiket goed te lezen voor de correcte hoeveelheid. Neem het medicijn iedere dag in op hetzelfde tijdstip met wat water. Door het medicijn iedere dag op hetzelfde tijdstip in te nemen voorkomt u dat u een keer een dosis vergeet. Als dit toch gebeurt dan kunt u het beste de dosis overslaan en wachten tot het tijd is voor de volgende dosis. De dosering start vaak laag om dan beetje bij beetje toe te nemen. Het effect treedt vaak pas op na 3 tot 6 weken het medicijn ingenomen te hebben.
U kunt alles blijven en eten, zoals u het altijd gewend was. Pas echter wel op met alcohol, aangezien dit de werking van het medicijn kan versterken.

Dosering

Dit medicijn is verkrijgbaar in tabletvorm van 12,5 milligram, 25 milligram, 50 milligram en 100 milligram. Gebruik de aanbevolen dosering en lees ook de bijsluiter.

Eventuele bijwerkingen

Het kan zijn dat u duizelig wordt, een lage bloeddruk krijgt of vermoeid raakt als u dit medicijn gebruikt. Het is goed om de bijsluiter te lezen. Ook als de bijwerkingen niet weg gaan dient u contact op te nemen met uw arts. Natuurlijk hoeven de bijwerkingen niet op te treden. Per persoon is dit namelijk verschillend.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Losartan”