Menu
Sale

Lumigan

Artikelnummer: 9cdb7f25fd31.
Categorie:

*  56,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Lumigan?

Lumigan maakt deel uit van de groep geneesmiddelen prostamiden en is een geneesmiddel met als werkzame stof bimatropost. De stof bimatropost zorgt voor het verhogen van de hoeveelheid oogvocht, waardoor de druk in het oog afneemt. Normaal zorgt het lichaam zelf voor het verwijderen van dit vocht, als dit echter niet gebeurd dan kan er te veel druk op het oog komen te staan. Daarnaast heeft de stof bimatropost een gunstige invloed op de haarzakjes van wimpers en wenkbrauwen, waardoor deze gestimuleerd worden om te groeien.

Wanneer gebruikt u Lumigan?

Vanwege de specifieke werkingen van bimatropost is Lumigan te gebruiken bij verhoogde oogdruk. Een verhoogde oogdruk kan het gezichtsvermogen aantasten en in het ergste geval leiden tot de oogziekte glaucoom. Glaucoom, vroeger meer bekend als groene staar, zorgt voor blinde vlekken in het gezichtsveld en kan tenslotte leiden tot algehele blindheid.

Voor de uitval van haren ten gevolge van Alopecia Areata totalis of universalis kan eveneens Lumigan gebruikt worden. De haaruitval bij deze ziekte verschilt van persoon tot persoon, maar kan een grote impact hebben indien wimpers en wenkbrauwen uitvallen. Wimpers en wenkbrauwen zijn immers niet alleen bepalend voor een gezichtsuitdrukking, maar hebben een beschermende functie om de ogen te beschermen tegen stof en vuil.

Wanneer kunt u geen Lumigan gebruiken?

Lumigan mag niet gebruikt worden voor kinderen onder de 18 jaar. Verder moet de arts of specialist voor gebruik van het middel op de hoogte zijn van het gebruik van andere geneesmiddelen en ziektes om wisselwerkingen te voorkomen. Het geneesmiddel dat onder andere de stof benzalkoniumchloride bevat mag niet gebruikt worden indien er sprake is van overgevoeligheid of allergie.

Tijdens de zwangerschap of als u probeert zwanger te worden, mag u Lumigan niet gebruiken, tenzij de arts hiervoor toestemming heeft gegeven. Omdat nog weinig bekend is over de invloed van het geneesmiddel op de ongeboren vrucht en omdat de stof via de moedermelk het kind kan bereiken dient u Lumigan niet te gebruiken bij een kinderwens, zwangerschap of als u borstvoeding geeft. Raadpleeg voor gebruik altijd een arts als er klachten zijn die het gebruik van Lumigan noodzakelijk maken.

De werkzame stoffen in Lumigan kunnen slaperigheid en gezichtsstoornissen zoals wazig zien veroorzaken, waardoor u ernstige hinder kunt ondervinden in uw dagelijkse werkzaamheden. Deelname aan het verkeer en het gebruik en bedienen van zware machines tijdens het gebruik van dit geneesmiddel kunnen tot gevaarlijke situaties leiden en wordt ten zeerste afgeraden.

Hoe dient u Lumigan te gebruiken?

Lumigan is een geneesmiddel dat specifiek gebruikt wordt voor aandoeningen in het oog. Alvorens het middel in het oog te druppelen dienen de handen gewassen te worden. Houd het hoofd lichtelijk achterover gebogen en kijk naar boven. Trek vervolgens het onderste ooglid voorzichtig omlaag en druppel hierin de Lumigan. Laat het ooglid los en sluit de ogen 30 seconden.

Dosering

Gebruik eenmaal per dag één druppel in elk te behandelen oog. Het druppelen geschiedt in de avond.

Eventuele bijwerkingen

Zoals elk medicijn kan ook Lumigan bijwerkingen hebben, waarvan de meeste niet ernstig zijn. De meest voorkomende klachten bestaan uit de groei van langere wimpers, een lichte roodheid en soms jeuk. Verdere klachten die eventueel kunnen ontstaan zijn onder andere: wazig zien na het druppelen, donkerder worden van wimpers en huid rondom de ogen, gevoeligheid voor licht, slaperigheid, pijn, zwelling van doorzichtige laag van het oog en ontstekingen of allergische reacties. Indien andere bijwerkingen optreden kunt u deze bespreken met een (online) arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Lumigan”