Menu
Sale

Malarone

Artikelnummer: 67cd9424f553.

* Oorspronkelijke prijs was: € 97,00.Huidige prijs is: € 88,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Malarone?

Malarone is een antimalariamiddel dat de stoffen atovaquon en proguanil bevat. Deze stoffen zijn ontwikkeld om malariaparasieten in de lever en in het bloed te doden, maar ook om een besmetting met malaria te voorkomen. Het geneesmiddel kan dus gebruikt worden ter behandeling van malaria, maar ook ter preventie van een malariabesmetting.

Wanneer gebruikt u Malarone?

Malarone wordt voorgeschreven ter behandeling van een malariabesmetting, maar ook om te voorkomen dat er een besmetting door de malariamug op kan treden. Malaria is een tropische ziekte die door de muggenbeet van de malariamug veroorzaakt wordt en vervelende klachten geeft als koorts, rillingen, hoofdpijn en gewrichtspijn. Onbehandelde malaria kan tot ernstige complicaties leiden.

Wanneer gebruikt u geen Malarone?

Malarone is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor atovaquon, proguanil en/of een van de gebruikte hulpstoffen in het geneesmiddel, voor mensen met een ernstige nierziekte en voor vrouwen die zwanger willen worden. Ook is het belangrijk om te weten dat het geneesmiddel een wisselwerking kan hebben met andere medicijnen. Vertel de dokter altijd welke geneesmiddelen u gebruikt en de arts kan vervolgens bepalen of Malarone een geschikt geneesmiddel is voor u.

Hoe dient u Malarone te gebruiken?

Malarone wordt altijd ingenomen met vetrijk voedsel of een zuiveldrank. De eerste dosis van het medicijn wordt 1 tot 2 dagen voor vertrek ingenomen, waarna het geneesmiddel de hele reis gebruikt moet worden. Na terugkomst moet het geneesmiddel nog 7 dagen gebruikt worden.

Heeft u binnen een uur na het innemen van het geneesmiddel gebraakt? Dan moet u een nieuwe dosis innemen om ervoor te zorgen dat het geneesmiddel alsnog goed opgenomen wordt door het lichaam.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Malarone ter preventie van een malariabesmetting is eenmaal daags 1 tablet van 250 mg voor volwassenen en kinderen vanaf 40 kilo en eenmaal daags 1 tablet van 62,5 mg (Malarone Junior) voor kinderen van 11 tot 40 kilo. Voor de behandeling van een malariabesmetting wordt een andere dosering aangehouden, die door de arts wordt bepaald.

Bijwerkingen

Het gebruik van Malarone kan bijwerkingen veroorzaken, al krijgt lang niet iedere gebruiker hier last van. Enkele bijwerkingen die gemeld zijn door gebruikers van Malarone, zijn klachten als maag-darmklachten, een verminderde eetlust en hoofdpijn. Alleen als de bijwerkingen langer aanhouden, is het nodig om naar een arts te gaan met deze klachten. Doorgaans verdwijnen de klachten vanzelf, zonder behandeling van een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Malarone”