Menu
Sale

Marvelon

Artikelnummer: 705d372d0f64.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 56,00.Huidige prijs is: € 53,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Marvelon?

Marvelon is een lichte anticonceptiepil dat uw lichaam tegen zwangerschap beschermd. In de anticonceptiepil zitten twee hormonen, genaamd desogestrel en ethinyloestradiol. De hoeveelheid hormonen in Marvelon is lager dan bij andere anticonceptiepillen. Marvelon wordt 21 dagen geslikt en hierna is er een stop week van 7 dagen. Tijdens de stop week vindt er een onttrekkingsbloeding plaats. Als deze niet binnen 7 dagen verdwenen is dan dient u gewoon te beginnen met het slikken van de anticonceptiebloeding.

Deze pil wordt vooral voorgeschreven aan vrouwen die problemen ondervinden door de hormonen van de anticonceptiepil. Deze lichtere pil biedt hiervoor de oplossing. De werkzame stoffen in Marvelon zijn ethinylestradiol en desogestrel.

Wanneer kunt u geen Marvelon gebruiken?

Marvelon mag niet gebruikt worden bij allergische reacties bij gebruik. Mocht dit middel kunnen leiden tot bloedstollingsproblemen van de slagaderen of aderen dan mag dit absoluut niet gebruikt worden. Als u meerdere medicijnen slikt buitenom dit middel, dan moet u dit aangeven bij uw consult. Er zijn geen ernstige bijwerkingen bekent die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, dus u kunt gewoon deelnemen aan het verkeer.

Hoe dient u Marvelon te gebruiken?

Marvelon moet dagelijks geslikt worden, bij voorkeur elke dag op hetzelfde tijdstip. Eén strip Marvelon bestaat uit 21 tabletten. Er staat op de verpakking de dag aangegeven wanneer die geslikt moet worden. Zo ziet u dus ook als u er één vergeten bent of twijfelt of u het tablet al genomen heeft. Als de gehele strip leeg is, moet u een stopweek van zeven dagen houden. U mag dus niet een tablet innemen in deze week en u heeft dan uw menstruatieperiode. Mocht u een dag vergeten zijn, verdeel de inname van 2 pillen dan over 1 dagen. Mocht u meer dan 1 pil vergeten zijn, dan is de pil niet meer betrouwbaar. Voor informatie wat te doen bij meer dan 1 vergeten pil, lees de patiëntenbijsluiter goed door. Marvelon beschermt u niet tegen een SOA of HIV, dus gebruik altijd een condoom bij een seksuele handeling.

Eventuele bijwerkingen

Ongeveer 10 procent van de vrouwen die Marvelon slikt kampt met bijwerkingen. Deze kunnen voorkomen in de vorm van gevoelige borsten, hoofdpijn en misselijkheid. Zoals elk medicijn kunnen er nog bijwerkingen voorkomen, lees hiervoor goed de bijsluiter (online), zodat u hier op voorbereid bent. Dit kan gemakkelijk op de site van Dokteronline, zie hierboven in de tabel.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Marvelon”