Menu
Sale

Maxalt

Artikelnummer: b0ba985ad066.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 92,00.Huidige prijs is: € 84,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Maxalt?

Maxalt is een receptplichtig migrainemiddel uit de groep triptranen. De werkzame stof rizatriptan vernauwt de bloedvaten in de hersenen waardoor de symptomen van migraine afnemen. Dit medicijn helpt bij migraine en behoort tot de groep triptanen. De werkzame stof in dit medicijn is rizatriptan welke de bloedvaten nauwer maakt en hiermee de symptomen van migraine helpt te bestrijden. Het is alleen geschikt voor volwassenen om dit medicijn te gebruiken.

Wanneer gebruikt u Maxalt?

Dit medicijn wordt gebruikt wanneer u last heeft van migraine. U heeft dan vaak last van een bonzende hoofdpijn, bent misselijk of moet overgeven. Ook kunt u overgevoelig zijn voor geluid en licht.

Wanneer kunt u geen Maxalt gebruiken?

Dit medicijn is niet geschikt als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen. Ook dient u het medicijn niet te nemen als u een te hoge bloeddruk heeft. Ook bij hart- en vaatziekten of een andere ernstige aandoening dient u dit medicijn niet te gebruiken. Ook bij een TIA of beroerte is dit geen medicijn wat u dient te gebruiken. Voor kinderen jongeren dan 18 jaar is dit medicijn niet te gebruiken. Ook bij specifieke medicijnen welke u pas heeft gebruikt is het beter om dit medicijn niet te gebruiken. Uw arts zal weten om welke medicijnen het gaat.
Gebruik het medicijn ook niet als u zwanger bent of wilt worden. Ook bij borstvoeding dient u dit medicijn niet in te nemen.

Hoe dient u Maxalt te gebruiken?

Het medicijn is beschikbaar als smelttablet en ook als tablet. De tablet dient u in te nemen met wat water. Het smelttablet kunt u op de tong leggen om daar uit elkaar te laten vallen. Zodra u last krijgt van hoofdpijn kunt u dit medicijn innemen. Het medicijn helpt trouwens alleen als u een migraineaanval heeft. Het is geen preventief geneesmiddel om geen migraineaanval te krijgen.

Dosering

De tabletten zijn er met 5 milligram en 10 milligram rizatriptan. De arts geeft vaak een advies welke hoeveelheid u dient te gebruiken. Volwassenen nemen vaak een tablet per dag. (Het medicijn is niet geschikt voor kinderen). Als de hoofdpijn terugkomt dan kunt u nog een keer een tablet innemen. Er moet minimaal twee uur tussen het innemen van de tabletten zitten. Per dag kunt u maximaal 20 milligram van het medicijn gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn verschillende bijwerkingen mogelijk. Denk hierbij aan een pijn of een tintelend gevoel in enkele delen van het lichaam. Vaak verdwijnt dit gevoel binnen twee uur. Ook kunt u misselijk worden, diarree krijgen of een verstopt gevoel hebben. Daarnaast kunt u slaperig worden, duizelig zijn of vermoeid raken.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Maxalt”