Menu
Sale

Melatonine

Artikelnummer: 0f9c34c17c38.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 70,00.Huidige prijs is: € 61,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Melatonine?

Melatonine is een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij slaapproblemen en een verstoord slaap-waakritme. De werkzame (en gelijknamige) stof in het medicijn is een hormoon dat door het lichaam zelf aangemaakt wordt door de pijnappelklier. Melatonine geeft het lichaam een signaal om te gaan slapen en als de afgifte van het hormoon verstoord raakt, zorgt dit voor slaapproblemen. Door extra Melatonine in te nemen, verminderen de slaapproblemen.

Wanneer gebruikt u Melatonine?

Melatonine wordt voorgeschreven bij slaapproblemen. Denk hierbij aan moeite met inslapen, herhaaldelijk wakker worden en te vroeg wakker worden. Deze klachten kunnen een gevolg zijn van zaken als blindheid, een jetlag, de overgang en ouderdom, maar ook vanzelf ontstaan. Melatonine kan ook gebruikt worden bij het afbouwen van het gebruik van zwaardere, synthetische slaapmiddelen.

Wanneer gebruikt u geen Melatonine?

Melatonine is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor Melatonine of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Welke hulpstoffen er in het geneesmiddel zitten, staat in de bijsluiter.

Mensen die aan ernstige aandoeningen lijden, moeten extra opletten met het gebruik van Melatonine. Bij lichamelijke problemen (ook in de geschiedenis) dient een arts geïnformeerd te worden. Eventueel kan de arts het gebruik van Melatonine afraden of de dosering van het geneesmiddel aanpassen.

Hoe dient u Melatonine te gebruiken?

Melatonine is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte er voorgeschreven moet worden. De tablet met 1 tot 2 uur voor het slapen en zonder te kauwen ingenomen worden, het liefst met een flinke hoeveelheid water of een kleine hoeveelheid voedsel. Het geneesmiddel mag nooit langer dan dertien weken achtereen gebruikt worden.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Melatonine is een tablet van 2 -5 mg 1 tot 2 uur voor het slapen innemen. Voor kinderen wordt er doorgaans een alternatieve dosering voorgeschreven.

Bijwerkingen

Melatonine wordt over het algemeen goed verdragen, maar bij sommige mensen zorgt het gebruik van dit geneesmiddel wel voor het ontstaan van bijwerkingen. Denk hierbij aan hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid, een droge mond, buikpijn, obstipatie, vaker en meer moeten plassen, dromen, een onrustig gevoel en zweten. De bijwerkingen van Melatonine zijn doorgaans tijdelijk van aard en worden minder of verdwijnen als het medicijn langer achtereen gebruikt wordt en het lichaam aan de extra hoeveelheid van het hormoon gewend is.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Melatonine”