Menu
Sale

Meloxicam

Artikelnummer: 2efffb5ba765.

* Oorspronkelijke prijs was: € 82,99.Huidige prijs is: € 72,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Meloxicam?

Meloxicam is een NSAID, ofwel een ontstekingsremmende pijnstiller. De werkzame stof van het geneesmiddel vermindert bepaalde ontstekingsreacties, waaronder pijn, roodheid van de huid en zwelling. Het geneesmiddel is receptplichtig, wat betekent dat het enkel op recept verkrijgbaar is.

Wanneer gebruikt u Meloxicam?

Meloxicam wordt voorgeschreven om bepaalde reumatische aandoeningen te behandelen, waaronder reumatoïde artritis, artrose en de ziekte van Bechterew. Het geneesmiddel vermindert ontstekingsreacties die bij deze reumatische aandoeningen horen, waardoor de klachten van de aandoeningen verminderen.

Wanneer gebruikt u geen Meloxicam?

Meloxicam is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter). Ook mag het geneesmiddel niet voorgeschreven worden aan en gebruikt worden door mensen met een maagzweer, een darmzweer, een maagbloeding, een leverziekte, een nierziekte, een hartaandoening, de ziekte van Crohn of een andere chronische darmontsteking, bloedingsproblemen of een hoge bloeddruk. Bij bepaalde medische klachten (nu of in het verleden) of het gebruik van andere geneesmiddelen, wordt aangeraden om deze klachten door te geven aan een arts. De arts bepaalt vervolgens of u Meloxicam wel of niet mag gebruiken.

Hoe dient u Meloxicam te gebruiken?

Meloxicam wordt geleverd in de vorm van tabletten, die de gebruiker tijdens of voor de maaltijd in moet nemen. Door de tabletten tijdens of voor de maaltijd in te nemen, worden bijwerkingen als misselijkheid, brandend maagzuur en buikpijn minder of kan voorkomen worden dat deze bijwerkingen optreden door het gebruik van het geneesmiddel. Bij een vergeten dosis neemt de gebruiker de dosis alsnog in, maar niet als het weer bijna tijd is voor de nieuwe dosis. Er mogen nooit twee tabletten Meloxicam ingenomen worden om een vergeten dosis te compenseren.

Dosering

Meloxicam is in diverse sterktes verkrijgbaar. Een arts bepaalt welke sterkte een gebruiker nodig heeft van dit geneesmiddel voor de optimale werking. De standaard dosering van Meloxicam is 1 tablet per dag, van een sterkte van 7,5 milligram of 15 milligram. De maximale dosering van 15 milligram per dag mag nooit overschreden worden.

Bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen waar de gebruiker mee te maken kan krijgen door het innemen van Meloxicam. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel zijn hoofdpijn, Maag-darmklachten als misselijkheid, brandend maagzuur en buikpijn, duizeligheid, een licht gevoel in het hoofd, slaperigheid, vermoeidheid, een verhoogd bloeddruk, het vasthouden van vocht, huiduitslag en wazig zicht. Krijgt de gebruiker veel last van deze of andere klachten, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Meloxicam”