Menu
Sale

Mercilon

Artikelnummer: 68568e778f09.
Categorie:

*  53,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Mercilon?

Mercilon is een anticonceptiepil. Het wordt dus gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Het medicijn heeft twee verschillende hormonen, waardoor het onder de ‘combinatiepillen’ valt. Hierdoor biedt het betrouwbare bescherming tegen een zwangerschap, zolang de pil op de juiste wijze wordt ingenomen.

Wanneer kunt u geen Mercilon gebruiken?

Allereerst willen we opmerken dat Mercilon, evenals andere hormonale anticonceptiemiddelen, geen bescherming biedt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Er zijn tevens diverse situaties waarin het niet verstandig is om Mercilon te gebruiken. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u in het verleden(of op dit moment) een bloedstolsel in de benen, de longen of een orgaan heeft gehad. Ook wanneer bekend is dat u een stoornis heeft waardoor u bloedstolling wordt beïnvloed, raden we dit medicijn af.

Wanneer u op korte termijn geopereerd moet worden of wanneer er een andere reden is waarom u voorlopig niet kunt lopen, is Mercilon tevens niet aan te raden. Bij hartklachten, of wanneer u ooit een hartaanval of beroerte heeft gehad, kunt u dit medicijn ook beter niet gebruiken. Wanneer u zwanger bent, of het vermoeden heeft dat u zwanger bent, kunt u dit medicijn ook niet gebruiken. Ook is het verstandig geen Mercilon te slikken zolang u borstvoeding geeft. Tot slot is dit medicijn af te raden wanneer u een ernstig verhoogde bloeddruk, migraine, geelzucht, een vorm van kanker die gevoelig is voor geslachtshormonen of leverkanker heeft.

Hoe dient u Mercilon te gebruiken?

Het is belangrijk dat u niet vergeet om dit medicijn in te nemen, omdat anders de werking niet gegarandeerd kan worden. Neem tablet met wat water in en doe dit elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip. Dosering is erg belangrijk voor een juist werking.

Dosering

Een strip met dit middel bestaat uit 21 pillen. Bij elke tablet staat aangegeven op welke dag deze moet worden ingenomen. Op de strip staat tevens een pijl die de juiste volgorde aangeeft. Na 21 dagen neemt u zeven dagen geen tablet en de achtste dag kan er begonnen worden met de volgende strip. Dat houdt concreet u dat het begin van een strip altijd op dezelfde dag van de week valt.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn verschillende bijwerkingen bekend van dit anticonceptiemiddel. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, gevoelige borsten en gewichtstoename. Ook depressieve stemmingen en stemmingsveranderingen kunnen voorkomen als bijwerking. Lang niet iedereen krijgt echter last van deze bijwerkingen. Er zijn tevens nog enkele andere bijwerkingen die nog minder voorkomen. Dit zijn vochtophoping, migraine, huiduitslag en meer of juist minder zin om te vrijen.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Mercilon”