Menu
Sale

Metformine

Artikelnummer: 0e1fc1e8d700.

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Metformine?

Metformine is een medicijn uit de groep biguaniden: middelen die het bloedsuikergehalte verlagen. Artsen schrijven dit geneesmiddel voor bij diabetes type 2. Metmorfine is een medicijn wat wordt gebruikt om diabetes type twee (oftewel suikerziekte) te behandelen. Het valt onder de groep van biguaniden, wat bloedglucose verlagende tabletten zijn. Met het medicijn houdt u meer controle over de bloedglucose waarden. Ook neemt de eetlust af. Daarnaast is het ook gunstig voor het verlagen van hart- en vaatziekten. Dit komt vooral omdat het lichaamsgewicht afneemt. De bloeddruk daalt ook en de cholesterolwaarden verbeteren. Het helpt ook om de kans op ziekten gerelateerd aan suikerziekte te verminderen. Denk hierbij aan oog problemen en hartproblemen.

Het medicijn zorgt ervoor dat de spieren meer gevoelig worden voor insuline. De lever en de spieren slaan glucose beter op. Hierdoor is het mogelijk om de glucosewaarden in het bloed beter onder controle te houden. Ook helpt het middel om de eetlust te remmen. Hierdoor ontstaat er een positief effect voor mensen met overgewicht. Het lichaam blijft simpelweg veel beter in balans. Het medicijn begint na een tot drie uur te werken en de werking houdt voor drie tot zes uur aan.

Wanneer gebruikt u Metformine?

Metmorfine wordt gebruikt door mensen welke last hebben van diabetes type twee.

Wanneer kunt u geen Metformine gebruiken?

Voor kinderen onder de 10 jaar is het medicijn ongeschikt. Ook voor mensen met een verminderde nierfunctie of een verminderde leverfunctie is het beter om dit medicijn niet in te nemen.

Hoe dient u Metformine te gebruiken?

Het medicijn wordt door een arts voorgeschreven. De hoeveelheid medicijnen zijn verschillend per persoon. Sommige patiënten krijgen het advies om een tablet per dag te slikken. Anderen dienen twee tot drie tabletten per dag in te nemen. Overleg met uw arts hoeveel tabletten u dient in te nemen.

Dosering

De metmorfine is beschikbaar in 500 milligram varianten. Het is een tablet of een tablet met regulerende afgifte. Uw arts zal aangeven welke van de twee het beste is en hoeveel u er per dag dient in te nemen.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk bij metformine. Vaak zijnd e bijwerkingen mild van aard. Meestal zult u last krijgen van de spijsvertering, diarree, misselijkheid of braken. Het lichaam moet vaak wennen aan het medicijn. Vaak gaan de bijwerkingen binnen een paar dagen over. Het kan ook zijn dat u moeite krijgt met spreken of het zien. Vaak gaan deze klachten na een korte tijd weer over. Neem contact op met uw arts als u langere tijd last heeft van de bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Metformine”