Menu
Sale

Metoclopramide

Artikelnummer: 163908b43470.
Categorie:

*  46,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Metoclopramide?

Metoclopramide is een geneesmiddel dat tegen misselijkheid en overgeven werkt. Dit soort geneesmiddelen worden ook wel anti-emeticum geneesmiddelen genoemd. De werkzame stof van Metoclopramide beïnvloedt het braakcentrum in de hersenen en versnelt bovendien de werking van de maag en van de darmen. Hierdoor wordt het misselijke gevoel minder en is geen neiging om te braken, waardoor de gebruiker zich aanzienlijk beter voelt.

Wanneer gebruikt u Metoclopramide?

Metoclopramide wordt gebruikt ter behandeling van misselijkheid en eventueel braken met diverse oorzaken. Denk hierbij aan migraine, maar ook aan zwangerschapsmisselijkheid of misselijkheid door het ondergaan van chemotherapie. Metoclopramide zorgt ervoor dat de inhoud van de maag sneller naar de darmen gaat, zodat misselijkheid voorkomen kan worden. Daarnaast onderdrukt het geneesmiddel de prikkeling van het braakcentrum in de hersenen, zodat de gebruiker niet hoeft te braken.

Wanneer gebruikt u geen Metoclopramide?

Metoclopramide is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor Metoclopramide of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel, voor mensen met een bloeding, scheur of obstructie in het maag-darmkanaal of voor mensen met een ziekte als epilepsie of de ziekte van Parkinson. Door de wisselwerking met andere geneesmiddelen, is Metoclopramide niet altijd te gebruiken met andere medicijnen. Gebruikt u andere geneesmiddelen, dan meldt u dit altijd aan uw arts. De arts kan vervolgens bepalen of het gebruik van Metoclopramide wel of niet verstandig is in uw situatie.

Hoe dient u Metoclopramide te gebruiken?

Metoclopramide wordt geleverd in de vorm van tabletten, die de gebruiker met wat vloeistof en zonder te kauwen in moet nemen. Tussen het gebruik van twee tabletten Metoclopramide, moet te allen tijde minimaal zes uur zitten. Het geneesmiddel kan met of zonder voedsel ingenomen worden. Metoclopramide mag nooit langer dan vijf dagen achter elkaar gebruikt worden zonder dit met een arts te overleggen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Metoclopramide is 10 mg per dag, maximaal drie keer. Bij kinderen die minder wegen dan 60 kilo, wordt een alternatieve dosering gehanteerd die door de arts bepaald wordt.

Bijwerkingen

Het gebruik van Metoclopramide kan, net zoals bij veel andere geneesmiddelen, voor bepaalde bijwerkingen zorgen. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel zijn klachten als slaperigheid, sufheid, een gevoel van zwakte, een gevoel van onrust, neerslachtigheid, een sombere stemming, oncontroleerbare bewegingen (tics en spiertrekkingen) en diarree.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Metoclopramide”