Menu
Sale

Metoprolol

Artikelnummer: f2c4dfc73481.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 56,00.Huidige prijs is: € 51,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Metoprolol?

Metoprolol (werkzame stof: metoprolol) is een selectieve bètablokker: een medicijn dat bloeddrukverlagend werkt, de hartslag vertraagt en de zuurstofbehoefte van het hart vermindert. Metoprolol is een selectieve bètablokker. Een selectieve bètablokker is een geneesmiddel wat de bloeddruk helpt te verlagen en de hartslag verlaagt en tevens de zuurstofbehoefte van het hart vermindert. De bloedvaten verwijden zich en het bloed zal beter door het lichaam gaan stromen. Het hart hoeft hierdoor minder hard te werken. Het voorkomt de aandoeningen als een beroerte of een hartinfarct.

Wanneer gebruikt u Metoprolol?

Het medicijn (en andere bètablokkers) worden gebruikt om een hoge bloeddruk (hypertensie) te verlagen. Ook bij andere hartaandoeningen wordt het medicijn gebruikt. Denk hierbij aan hartritme stoornissen, hartkloppingen, een onregelmatige hartslag of bij pijn op de borst (angina pectoris). Ook hartfalen (een verminderde pompkracht van het hart) en een hartinfarct worden voorkomen door het medicijn te gebruiken. Soms wordt het ook gebruikt om migraine te bestrijden of een te snel werkende schildklier.

Wanneer kunt u geen Metoprolol gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor metoprolol of een van de hulpstoffen in het medicijn dan kunt u dit medicijn beter niet nemen. Ook als u last heeft van specifieke hartaandoeningen, longaandoeningen (zoals astma), een tumor in de bijniermerg, zuurvergiftiging van het bloed (metabole acidose) of bij een ernstige ziekte. Overleg het gebruik altijd met uw arts.

Hoe dient u Metoprolol te gebruiken?

Het medicijn dient men op vaste tijdstippen in te nemen. Het is belangrijk om het medicijn in zijn geheel door te slikken met wat water. Dit kan voor, tijdens en ook na de maaltijd gebeuren. Als u vergeten bent om het medicijn in te nemen dan kunt u dit alsnog doen of het moet bijna tijd zijn om de volgende dosis in te nemen. Neem nooit een dubbele dosis in om een vergeten dosis te compenseren. Ook is het belangrijk om het gebruik van het medicijn langzaam af te bouwen. Gebruik een afbouwschema om te voorkomen dat u hartklachten krijgt.

Dosering

Dit medicijn is in verschillende doseringen te verkrijgen. De dokter bepaald welke sterkte u moet gebruiken. De volgende richtlijnen kunnen u een beeld geven van welke dosis u dient in te nemen. Bij een te hoge bloeddruk kunt u een keer per dag 50 tot 200 milligram innemen. Bij een angina pectoris kunt u een keer per dag een dosis van 100 tot 200 milligram innemen. Bij hartritmestoornissen kunt u een dosis innemen van 100 tot 200 milligram per dag verdeeld over twee tot drie doseringen per dag.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden bij het gebruik van dit medicijn. U kunt dan denken aan een vermoeid gevoel, misselijkheid, diarree, verstopping, duizeligheid, hoofdpijn of koude handen en voeten. Natuurlijk hoeven de bijwerkingen niet op te treden. Het is per persoon verschillend.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Metoprolol”