Menu
Sale

Metrogel

Artikelnummer: 3529b1eb062d.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 105,20.Huidige prijs is: € 95,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Metrogel?

Metrogel is een ontstekingsremmende gel die op de huid gebruikt wordt. De werkzame stof van het geneesmiddel is metronidazol en dit is een antibioticum. De werkzame stof wordt ingezet om bacteriën te bestrijden die huidklachten veroorzaken, waardoor deze klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Metrogel?

Metrogel wordt voorgeschreven bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen, waaronder rosacea. Patiënten met deze huidaandoening hebben te maken met rode vlekken op de huid, pukkeltjes, bultjes of puistjes en uitgezette, zichtbare bloedvaatjes. Metrogel kalmeert de huid van de patiënt, waardoor deze klachten minder worden en uiteindelijk helemaal kunnen verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Metrogel?

Metrogel mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen en hulpstoffen van het geneesmiddel. Voor een complete lijst van de werkzame stoffen en hulpstoffen, zie bijsluiter. Gebruikt u andere medicijnen, dan moet u dit altijd melden aan uw arts. Metrogel kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen, dus de arts bepaalt of u dit medicijn wel of niet mag combineren met uw huidige medicatie.

Hoe dient u Metrogel te gebruiken?

Metrogel wordt dun aangebracht op de aangedane huid. De te behandelen huid moet droog en schoon zijn. Na het aanbrengen van de zalf, wast de gebruiker de handen om te voorkomen dat het product via de handen in de ogen terecht komt. Voor er een verzorgingsproduct of make-up aangebracht mag worden op de behandelde huid, moet Metrogel eerst goed ingetrokken en gedroogd zijn.

Het kan enkele weken duren voor Metrogel effect heeft. Ook als u geen verschil merkt, blijft u het geneesmiddel gebruiken. Merkt u na enkele weken nog geen verandering, dan kunt u contact opnemen met uw arts om de werking van Metrogel te bespreken.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Metrogel is tweemaal daags de aangedane huid dun insmeren, bij voorkeur in de ochtend en in de avond. Een arts bepaalt hoe vaak en hoe lang de gebruiker het geneesmiddel moet gebruiken. Van de voorgeschreven dosering mag niet worden afgeweken.

Bijwerkingen

Metrogel kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, waaronder klachten als huidirritatie op de behandelde huid, een droge huid en zelfs een verergering van de rosacea-klachten. Bij langdurige last van deze of andere klachten of bij het verergeren van de bijwerkingen, wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Metrogel”