Menu
Sale

Microgynon 30

Artikelnummer: c0df07b11529.
Categorie:

*  49,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Microgynon 30?

Microgynon 30 is een drie fase anticonceptiepil. De werkzame stoffen in de pil zijn levonorgestrel en ethinylestradiol. Microgynon wordt voorgeschreven aan vrouwen met menstruatieproblemen en als bescherming tegen zwangerschap. Veel vrouwen stappen naar deze anticonceptiepil over als ze last hebben van klachten bij hun huidige pil. De bijwerkingen van de Microgynon 30 zijn namelijk zeldzaam. Doordat het een drie fase pil is ontvangt u 28 pillen per strip als u kiest voor de ED variant. Hiervan zijn 21 pillen actief en 7 pillen niet actief. Tijdens de zeven dagen vindt er een bloeding plaats. Na de 28 pillen begint u aan een nieuwe strip en is er dus geen stopweek.

Wanneer kunt u geen Microgynon 30 gebruiken?

Als u last heeft van bloedstollingsproblemen, in de anderen of slagaderen, dan mag dit middel niet gebruikt worden. Ook als er allergische reacties kunnen voorvallen dan wordt het afgeraden dit middel te gebruiken, overleg met een deskundige voor alternatief. Tijdens uw zwangerschap of het geven van borstvoeding mag u Microgynon 30 niet gebruiken, doe dit ook niet als u probeert zwanger te worden. Neem te allen tijde goed de patiëntenbijsluiter door voordat u dit middel gaat gebruiken en raadpleeg bij twijfel uw dokter.

Hoe dient u Microgynon 30 te gebruiken?

Begin altijd met slikken van dit medicijn de eerste dag van de menstruatie met de eerste tablet van de strip. Als u dit gelijk doet, dan beschermt de pil gelijk tegen zwangerschap. Gebruik bij geslachtsgemeenschap wel altijd een condoom om ziektes te voorkomen, de pil voorkomt geen ziektes (SOA/HIV). Als u niet gelijk de eerste dag met de pil begint tijdens de menstruatie, dan is de werking de eerste maand minder. Mocht u een pil vergeten zijn te slikken of bijvoorbeeld uitgespuugd hebben door braken, lees dan goed de bijsluiter (in de verpakking of online bij Dokteronline) door wat te doen.

Eventuele bijwerkingen

Ongeveer 10% van de vrouwen die dit medicijn gebruiken heeft last van bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn allemaal te vinden in de verpakking van het product in de bijsluiter. Mocht u twijfels hebben over een bijwerking, te bijwerkingen in heftige vorm aanwezig zijn of niet zeker van zijn van en voorval, twijfel dan niet en neem contact op met de huisarts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Microgynon 30”