Menu
Sale

Mildison Lipocrème

Artikelnummer: 679889794c1f.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 71,90.Huidige prijs is: € 61,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Mildison Lipocrème?

Mildison Lipocrème is een hormoonzalf die de werkzame stof hydrocortison bevat. Hydrocortison wordt gebruikt om klachten als jeuk, roodheid en schilfering te verminderen door de huid te kalmeren. Het is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat de gebruiker altijd een recept nodig heeft om dit medicijn te kunnen krijgen en gebruiken.

Wanneer gebruikt u Mildison Lipocrème?

Mildison Lipocrème wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met ontstekingsreacties in de huid. Denk hierbij aan zwelling, jeuk, roodheid, pijn en/of schilfering. De crème helpt bij huiduitslag door contactallergie, maar ook bij eczeem en insectenbeten. Door Mildison Lipocrème te gebruiken, worden ontstekingsreacties verminderd en wordt de huid kalmer. Bij het gebruik van de hormoonzalf zullen de klachten snel verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Mildison Lipocrème?

Mildison Lipocrème is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van het geneesmiddel (zie bijsluiter). Ook mag de zalf niet gebruikt worden op open wonden of een gescrubde huid. Mensen met huidklachten door een virus, een bacterie of een schimmel krijgen Mildison Lipocrème niet voorgeschreven. Dit komt omdat deze hormoonzalf niet tegen deze micro-organismen werkt.

Hoe dient u Mildison Lipocrème te gebruiken?

Mildison Lipocrème wordt alleen op de aangedane huid gebruikt. Door de zalf goed in te wrijven, is de werking van het geneesmiddel beter. Wel moet de gebruiker na het smeren van de zalf de handen goed wassen, zodat Mildison Lipocrème niet in de ogen kan komen. De hormoonzalf mag niet in het gezicht worden gebruikt, tenzij expliciet anders geadviseerd door een arts. De huid mag alleen afgedekt worden na het gebruik van Mildison Lipocrème als dit door een arts wordt aangeraden. Door de huid af te dekken, neemt de kans op bijwerkingen door het gebruik van de hormoonzalf namelijk toe.

Dosering

Mildison Lipocrème wordt doorgaans twee tot drie keer per dag aangebracht op de aangedane huid. De arts bepaalt hoe vaak en hoe lang de gebruiker dit geneesmiddel moet gebruiken.

Bijwerkingen

Alle medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dit is bij Mildison Lipocrème ook het geval. Zeker als u de aangedane huid afdekt na het smeren van Mildison Lipocrème, is de kans op bijwerkingen wat groter. Bijwerkingen die de gebruiker kan ervaren door de hormoonzalf zijn klachten als roodheid van de huid, een jeukende huid, een droge huid, het dunner worden van de huid en het bleker worden van de huid. Krijgt u last van deze bijwerkingen, raadpleeg dan uw arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Mildison Lipocrème”