Menu
Sale

Millinette

Artikelnummer: 133dfd3d76bf.
Categorie:

*  74,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Millinette?

Millinette is een anticonceptiepil met twee hormonen, namelijk ethinylestradiol en gestodeen. Deze hormonen remmen de eisprong en hebben tegelijkertijd invloed op het slijmvlies in de baarmoeder en baarmoederhals. Door Millinette te gebruiken, kan er geen zwangerschap ontstaan.

Wanneer gebruikt u Millinette?

Millinette wordt gebruikt om een zwangerschap bij seksuele gemeenschap te voorkomen. Door het anticonceptiemiddel volgens de voorschriften te gebruiken, is het een zeer betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Millinette kan ook voorgeschreven worden om hevige menstruatieklachten te verminderen. Bij het gebruik van Millinette wordt de gebruiker niet echt ongesteld meer, maar volgt er wel iedere maand een (milde) onttrekkingsbloeding.

Wanneer gebruikt u geen Millinette?

Millinette mag niet zomaar aan iedereen voorgeschreven worden. Vrouwen die overgevoelig zijn voor de stoffen in het anticonceptiemiddel, een trombose hebben (gehad), kanker hebben (gehad), een leveraandoening hebben (gehad), een bloedstollingsstoornis hebben (gehad) of onverklaarbare vaginale bloedingen hebben, mogen het anticonceptiemiddel niet gebruiken. Bij het gebruik van andere geneesmiddelen, moet het gebruik van Millinette overlegd worden met een arts. Dit anticonceptiemiddel kan namelijk een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen.

Hoe dient u Millinette te gebruiken?

Millinette wordt geleverd in twee verschillende sterktes, namelijk 75 microgram gestodeen/20 microgram ethinylestradiol of 75 migrogram gestodeen/30 microgram ethinylestradiol. Welke sterkte de gebruiker krijgt, wordt bepaald door een arts.

De gebruiker neemt iedere dag 1 pil Millinette, totdat de strip helemaal leeg is. Hierna volgt er een stopweek, waarbij de gebruiker gedurende zeven dagen geen Millinette gebruikt. In deze week komt een milde onttrekkingsbloeding tot gang. Op de achtste dag begint de gebruiker met een nieuwe strip.

Dosering

De dosering van Millinette is gedurende 21 dagen eenmaal daags rond hetzelfde tijdstip 1 tablet innemen. Na 21 dagen volgt er een stopweek van 7 dagen, waarna de nieuwe strip weer op de achtste dag wordt aangebroken. De arts bepaalt welke sterkte Millinette de gebruiker krijgt.

Bijwerkingen

Door het gebruik van de anticonceptiepil, kan de gebruiker te maken krijgen met bijwerkingen als gespannen of pijnlijke borsten, doorbraakbloedingen, maag-darmproblemen en hoofdpijn. Deze klachten komen voornamelijk in het begin van het gebruik voor, als het lichaam nog niet gewend is aan de anticonceptie. Houden de bijwerkingen lang aan of heeft de gebruiker hier veel last van, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Millinette”